Strandsøk etter tre savnede

Om lag 65 personer søkte i dag langs strendene nordvest for Bergen etter de tre savnede fra fraktebåten «Steinfalk». Båten forliste utenfor Kollsnes natt til i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lensmann Bjørn Sæle i Øygarden sier til NTB at det tidligere i formiddag ikke var mulig å bruke båter i søket på grunn av dårlig vær. Vindstyrken var mellom liten og full storm i området.

Letemannskaper fra Røde Kors hjelpekorpsene i området og en del frivillige foretok i dag strandsøk i et stort område. Det omfattet deler av Øygarden, Radøy, Meland og Fedje. Foreløpig har ikke letingen gikk resultat.

De tre savnede som var om bord i M/S «Steinfalk» er Ole Andreas Haaland (52), Kleppestø, Jan Tore Næss (42), Stamnes og Svein Grøttveit (23) Isdalstø.

Frakteskuten var på vei fra Arna i Bergen til Kollsnes med grus da den fikk slagside og sank natt til i går. «Steinfalk», som ble bygd i 1948, hadde ifølge Sjøfartsdirektoratet ikke tillatelse til nattseiling.

Leitinga på sjøen ble innstilt klokken 22 i går kveld på grunn av høy sjø og dårlig vær i området. En miniubåt, 12-15 båter og tre helikoptre deltok i leteaksjonen torsdag.

(NTB)