Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Strandsonen

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Når strandperler legges ut for salg, bør staten komme oftere på banen, sa miljøvernminister Børge Brende i vårt sommerintervju med ham fredag. Han vil at staten skal kjøpe tomter langs sjøen og gjøre dem tilgjengelig for allmennheten. Slik kan også de årvisse konfliktene mellom hytteeiere og badegjester ryddes av veien. Det finnes allerede en pott til slike innkjøp i Direktoratet for naturforvaltning. Den kunne vært større, og Brende ønsker i det minste mer penger til å sikre seg forsvarseiendommene som nå legges ut til salg.

Vi støtter Brendes forslag om at staten skal kjøpe flest mulig tomter langs strendene. Men vi frykter at forslaget snart fordamper i ord, selv om det nå er en gyllen anledning til å sette det ut i livet: Siden Forsvaret selger så mange av sine eiendommer, kunne staten passende begynne med dem. I realiteten vil salget bare utgjøre en posteringsendring. Og det bør den norske stat ha råd til. Så sett i gang, Brende!