- Strategien har sviktet

Fagforbundet og Utdanningsforbundet er bekymret for situasjonen i skolene. Kjersti Toppe (Sp) refser regjeringens coronahåndtering.

KRITIKK: Helseminister Bent Høie (H) og regjeringen mottar kritikk for den seineste håndteringen av coronasituasjonen. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
KRITIKK: Helseminister Bent Høie (H) og regjeringen mottar kritikk for den seineste håndteringen av coronasituasjonen. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

De siste ukene har smitteutviklingen i Norge eksplodert, og både Utdanningsforbundet og Fagforbundet uttrykker bekymring knyttet til coronasituasjonen på skolene. Senterpartiets Kjersti Toppe mener at regjeringen har sviktet.

- Jeg forstår godt kritikken og bekymringen fra fagprofesjonene. Regjeringen og helsemyndighetene har sviktet i håndteringen av pandemien og vært for fokusert på gjenåpning, sier Toppe til Dagbladet.

Hun peker på at helseminister Bent Høie (H) og regjeringen i starten av august varslet at Norge trolig ville kunne gå over til en normal hverdag med økt beredskap i løpet av september.

- Strategien har sviktet

Toppe ber regjeringen komme på banen.

- Strategien har sviktet. Det settes smitterekord og smittesporingen bryter sammen. Utviklingen synes å være ute av kontroll. Det er klart at dette gjør det vanskelig i skolen, og særlig i kommuner med stort smittetrykk, sier Toppe og oppfordrer:

- Her må regjeringen komme på banen og forklare hva som nå er strategien, og gi hjelp, råd og støtte til kommunene og bistå dem i håndteringen. Spesielt trengs det oppmerksomhet om hva som nå må skje i skoler og barnehager, for at smitten ikke skal øke enda mer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer