Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Strauss-Kahn: - Har du mobilen min?

Tidligere IMF-sjef Dominique Strauss-Kahn skjønte ikke stort av hva som var i ferd med å skje da han ble pågrepet i New York.

KAUSJON: Dominique Strauss Kahn er i New York og venter på at saken mot ham kommer for retten. Foto: Jessica Rinaldi/REUTERS
KAUSJON: Dominique Strauss Kahn er i New York og venter på at saken mot ham kommer for retten. Foto: Jessica Rinaldi/REUTERS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aktoratet i domstolen hvor Strauss-Kahn står tiltalt for seksuelle overgrep, har nå offentliggjort en utskrift av samtaler franskmannen hadde før og etter han ble anholdt.

Kort etter at overgrepene angivelig skjedde, virker det som om Strauss-Kahn var mest opptatt av å få tilbake mobilen han hadde glemt igjen på hotellet på Manhattan. Han hadde flere telefonsamtaler hvor han ba hotellet bringe telefonen til JFK-flyplassen, hvor han skulle rekke et fly til Paris.

- En hendelse i sentrum Da en sivilkledd politimann dukket opp, hadde Strauss-Kahn tydeligvis ingen anelse om at han snart ville befinne seg bak lås og slå med en karriere lagt i ruiner.

- Har du mobiltelefonen min? spurte IMF-sjefen, henvendt til politietterforsker Diwan Maharaj.

Kort etter pågripelsen fikk Strauss-Kahn vite at politiet ville prate med ham om «en hendelse i sentrum på et hotell».

Deretter ble IMF-sjefen stille i 15 minutter. Så forsøkte han å påberope seg diplomatisk immunitet, i tillegg til at han ba om å få snakke med noen fra det franske konsulatet.

Ikke immun Noen timer senere, etter å ha klaget på stramme håndjern på vei tilbake til Manhattan, hadde Strauss-Kahn tydeligvis ombestemt seg med hensyn til sin diplomatiske status.

- Jeg forsøker ikke å bruke det, jeg vil bare vite om jeg trenger en advokat, sa 62-åringen.

Dette var i tråd med retningslinjene til Det internasjonale pengefondet (IMF), siden fondets sjefer ikke har diplomatisk immunitet når de er på private reiser.

Før pågripelsen var Dominique Strauss-Kahn en av verdens mektigste menn. Han hadde viktig rolle i arbeidet med å bekjempe gjeldskrisen i Europa, og mange mente han hadde gode sjanser til å bli Frankrikes neste president.

I dag kjemper han for sin uskyld i retten i New York, hvor han står tiltalt for voldtektsforsøk og seksuelle overgrep mot en stuepike på hotellet hvor han glemte igjen mobilen sin.

(NTB)