BITTER STRID: Dominique Strauss-Kahn og Tristane Banon har anmeldt hverandre til politiet. Foto: AFP/Scanpix
BITTER STRID: Dominique Strauss-Kahn og Tristane Banon har anmeldt hverandre til politiet. Foto: AFP/ScanpixVis mer

Strauss-Kahn anmelder skribent for ærekrenkelse

Etter at Tristane Banon først anmeldte ham for voldtektsforsøk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere IMF-sjef Dominique Strauss-Kahn har anmeldt den franske skribenten Tristane Banon for ærekrenkelse.

- En anmeldelse ble levert, slik vi allerede har bekjentgjort, med én gang vi hørte om forundersøkelsen, sier Strauss-Kahns franske advokat Henri Leclerc mandag.

Strauss Kahns anmeldelse ble levert forrige uke, men Leclerc gjorde det kjent først da det mandag kom fram at Banon forklarte seg for fransk politi.

Kryssjekker påstand Politiets møte med den 32 år gamle Banon markerte det første konkrete skrittet i forundersøkelsene etter at hun anmeldte den tidligere sjefen av Det internasjonale pengefondet (IMF).

Formålet er i første omgang å kryssjekke blant annet det angitte tidspunktet og åstedet for den angivelige hendelsen. Politiet vil senere avgjøre hvorvidt det er nødvendig å sette i gang full etterforskning av saken.

- Voldtektsforsøk under intervju Tristane Banon hevder at Strauss-Kahn forsøkte å voldta henne i 2003 da hun skulle intervjue ham i en leilighet i Paris. Anmeldelsen kom i kjølvannet av at Strauss-Kahn ble siktet for blant annet voldtektsforsøk av en stuepike på et hotell i New York.

Den amerikanske siktelsen satte en stopper for franskmannens internasjonale karriere i IMF og har ført til at planene om å stille som presidentkandidat i hjemlandet, henger i en tynn tråd.

(NTB)