Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Strauss-Kahn blir ikke løslatt mot kausjon

Til tross for at advokatene hevder å ha beviser for at IMF-direktøren spiste lunsj med dattera da overgrepet skal ha skjedd.

HOLDES FENGSLET: IMF-direktør Dominique Strauss-Kahn holdes varetektsfengslet, besluttet en dommer i New York i dag. Foto: AFP Photo/Emmanuel Dunand/Scanpix
HOLDES FENGSLET: IMF-direktør Dominique Strauss-Kahn holdes varetektsfengslet, besluttet en dommer i New York i dag. Foto: AFP Photo/Emmanuel Dunand/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Dominique Strauss-Kahn blir sittende fengslet uten mulighet for kausjon, bestemte en dommer i New York i dag. Det til tross for at advokatene hans ba om at han skulle bli løslatt mot en på kausjon på én million dollar (ca. 5,5 millioner kroner) og elektronisk sporingsbånd på foten.

Strauss-Kahn måtte selv møte i retten i dag etter at han ble arrestert om bord et Air France-fly og senere siktet for voldtektsforsøk etter påstander om at han skal ha løpt naken og utført et seksuelt overgrep på en stuepike på luksushotellet Sofitel. Ifølge aktoratet etterforskes han også for å ha begått minst ett lignende overgrep tidligere.

Den profilerte politikeren avviser alle anklager.

Fryktet flukt til Frankrike Aktoratet i New York fremholdt imidlertid at det var fare for at Strauss-Kahn ville flykte til Frankrike hvis han blir løslatt. De krevde at han ble varetektsfengslet, og aktoratet vant gehør for fluktfaren i domstolen på Manhattan. Ifølge påtalemyndigheten kommer dessuten rettsmedisinske funn til å styrke anklagene mot Strauss-Kahn.

Strauss-Kahns advokater skal ha bevis for at IMF-direktøren var på en restaurant og spiste lunsj med sin datter i New York - samtidig som en stuepike ved luksushotellet Sofitel skal ha blitt forsøkt voldtatt av en naken Strauss-Kahn, melder franske RMC Radio.

Sporet bevegelsene Advokat Benjamin Brafman bekreftet at Strauss-Kahn forlot hotellet i all hast for å rekke lunsjen med dattera, og understreket at han hadde booket Air France-flyvningen i lang tid i forveien og at han slett ikke møtte opp på flyplassen i det som har blitt framstilt som et fluktforsøk.

Ifølge Reuters melder RMC Radio at advokatene har kartlagt IMF-direktørens bevegelser. De skal ha funnet ut at han forlot hotellet før det seksuelle overgrepet skal ha funnet sted.

Etter lunsjen med dattera skal han ha tatt en drosje til flyplassen og gått om bord på Air France-flyet til Paris.

HEVDER Å HA BEVIS: Den kjente forsvarsadvokaten Benjamin Brafman hevder å kunne bevise at IMF-sjefen hadde lunsj med sin datter, og at han dermed har alibi. Foto: Spencer Platt/Getty Images/AFP
HEVDER Å HA BEVIS: Den kjente forsvarsadvokaten Benjamin Brafman hevder å kunne bevise at IMF-sjefen hadde lunsj med sin datter, og at han dermed har alibi. Foto: Spencer Platt/Getty Images/AFP Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media