Strauss-Kahn etterforskes for voldtekt

Anklagene går ut på at Strauss-Kahn skal ha deltatt i en gruppevoldtekt i Washington i 2010.

ETTERFORSKES FOR VOLDTEKT: Franske påtalemyndigheter har besluttet å etterforske voldtektsanklager mot Dominique Strauss-Kahn, tidligere sjef for pengefondet IMF. Han er anklaget for å ha deltatt i en gruppevoldtekt i 2010. Foto: EMMANUEL DUNAND / AFP PHOTO / NTB SCANPIX
ETTERFORSKES FOR VOLDTEKT: Franske påtalemyndigheter har besluttet å etterforske voldtektsanklager mot Dominique Strauss-Kahn, tidligere sjef for pengefondet IMF. Han er anklaget for å ha deltatt i en gruppevoldtekt i 2010. Foto: EMMANUEL DUNAND / AFP PHOTO / NTB SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Franske påtalemyndigheter har besluttet å etterforske voldtektsanklager mot Dominique Strauss-Kahn, tidligere sjef for pengefondet IMF.

Anklagene går ut på at Strauss-Kahn skal ha deltatt i en gruppevoldtekt i Washington i desember 2010.

Saken skal etterforskes av påtalemyndigheten i Lille, som også har siktet Strauss-Kahn for å ha drevet med hallikvirksomhet sammen med to forretningsmenn og en politisjef. De fire mennene mistenkes for å ha organisert prostituerte som ble leid inn for å delta i orgier.

I april sa etterforskere i Lille at de hadde skaffet nye bevis basert på avhør med to belgiske prostituerte. En av dem antydet at hun hadde blitt tvunget til seksuelle handlinger mot sin vilje, men hun har ikke levert noen anmeldelse i saken.

I en kunngjøring via sine advokater avviser Strauss-Kahn beskyldningene. Han fremholder at han aldri har brukt noen form for vold. Strauss-Kahn er tidligere blitt etterforsket for seksuelle overgrep mot en stuepike i New York, men saken er henlagt.

Den tidligere toppolitikeren og IMF-sjefen mener han er utsatt for en svertekampanje som skulle hindre ham i å stille som presidentkandidat mot Frankrikes tidligere president Nicolas Sarkozy.

Inntil skandalen i New York i fjor var Strauss-Kahn favoritt til å bli Sosialistpartiets presidentkandidat, og meningsmålinger ga ham store vinnersjanser mot Sarkozy.

(NTB)