:TILBAKE: Dominique Strauss-Kahn kom til hovedkvarteret til IMF i Washington sammen med sin kone Anne Sinclair. Foto: AFP/Scanpix.
:TILBAKE: Dominique Strauss-Kahn kom til hovedkvarteret til IMF i Washington sammen med sin kone Anne Sinclair. Foto: AFP/Scanpix.Vis mer

Strauss-Kahn fikk stående applaus

Varm avskjed for Dominique Strauss-Kahn da han tok farvel med gamle kolleger i IMF.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tidligere lederen for Det internasjonale pengefondet fortalte sine tidligere medarbeidere at han beklaget overfor alle som ble skadelidende i skandalen, og ba om unnskyldning for de negative konsekvensene saken har fått for IMF.

Besøket var det første siden voldtektsanklagen mot Strauss-Kahn ble frafalt i forrige uke.

- Strauss-Kahn har antydet at han under et personlig besøk til IMF senere i dag, vil sette pris på muligheten til å ta farvel med de ansatte, het det i et internt notat som ble sendt ut til ansatte i IMF mandag.

Stående applaus
Omtrent halvparten av de ansatte møtte franskmannen i pengefondets hovedkvarter i Washington, der den ikke lenger voldtektssiktede økonomen fikk stående applaus.

Droppet anklagene
Inntil han i mai ble arrestert og siktet for å ha forsøkt å voldta en stuepike på Sofitel Hotel i New York, var Strauss-Kahn leder for den globale finansinstitusjonen og ble sett på som en sterk kandidat i det franske presidentvalget. Anklagene mot ham ble droppet i forrige uke.

NTB