FRIKJENT:  Tidligere IMF-sjef Dominique Strauss-Kahn er frikjent for grov hallikvirksomhet.  Foto: Reuters / NTB Scanpix
FRIKJENT: Tidligere IMF-sjef Dominique Strauss-Kahn er frikjent for grov hallikvirksomhet. Foto: Reuters / NTB ScanpixVis mer

Strauss-Kahn frikjent for grov hallikvirksomhet

Den tidligere IMF-sjefen gikk fri i den såkalte Carlton-saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tidligere IMF-sjef Dominique Strauss-Kahn er frikjent for grov hallikvirksomhet i den såkalte Carlton-saken.

Det melder NTB.

Strauss-Kahn sto for retten i den franske byen Lille for å ha skaffet prostituerte på et hotell i Lille.

Tiltalen mot ham strakk seg ifølge Le Monde til omfattende hallikvirksomhet, og at Strauss-Kahn via sine forretningsforbindelser skaffet prostituerte til orgier i Paris, Washington og Lille.

Strauss-Kahn har hele tiden benektet dette.

Dagbladet har tidligere skrevet at før rettssaken startet, skal aktor Frederic Fevre ha ønsket å henlegge saken mot den tidligere franske finansministeren og IMF-sjefen - men ble stanset av etterforskerne i saken, ifølge AFP.
  Lyssky detaljer Retten har de siste ukene fått høre en rekke lyssky detaljer om prostitusjonsringen og Strauss-Kahns sexliv. Flere tidligere prostituerte har forklart at han fikk dem til å gjøre ting de ikke ønsket.

«Jade» sa at Strauss-Kahn må ha vært «naiv» dersom han ikke skjønte at hun var prostituert. I tekstmeldinger til sine medtiltalte omtalte IMF-sjefen kvinnene som «gaver» og «utstyr».

Selv kalte Strauss-Kahn det absurd at retten ville høre slike detaljer.

- Jeg har tydeligvis en seksuallyst som er litt røffere enn den andre menn har. Det har kvinner en rett til ikke å like, enten de er prostituerte eller ikke, sa han forrige uke.

Dagens frikjennelse er det siste skrittet i det rettslige dramet rundt Strauss-Kahn som begynte i New York i 2011 da han ble beskyldt for å ha seksuelt overfalt stuepiken på hotellet.

Saken mot ham ble imidlertid henlagt senere samme år.

Dagbladet oppdaterer saken.