Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Strauss-Kahn kjøpte sex av «luksusprostitusjonsring»

Knyttes til nettverket hvor New York-guvernør Eliot Spitzer var storkunde.

DØMT FOR PROSTITUSJON: Kirstin Davis måtte sone dommen i samme fengselet som Dominique Strauss-Kahn nå sitter fengslet. Foto: Stella Pictures
DØMT FOR PROSTITUSJON: Kirstin Davis måtte sone dommen i samme fengselet som Dominique Strauss-Kahn nå sitter fengslet. Foto: Stella Pictures Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Overgrepssiktede Dominique Strauss-Kahn trakk seg i dag som leder for Det internasjonale pengefondet (IMF).

Samtidig rettes det nye beskyldninger mot franskmannen.

The Times skriver at Strauss-Kahn er på kundelista til Kristin «Billie» Davis som ledet prostitusjonsringen Wicked Models.

Spitzer og Beckham Ifølge avisa bestilte han i 2006 bestilte to såkalte luksusprostituerte fra Davis, som i 2008 ble mye omtalt da det ble kjent at den skandaliserte New York-guvernøren Eliot Spitzer var en av storkundene.

Strauss-Kahn skal ha ringt Davis i januar 2006, og bestilt «en skikkelig amerikansk jente» som han betalt 1500 dollar for to timer sammen med, ifølge Daily Mail. Davis sier at den prostituerte reagerte på oppførselen hans.

- Den første jenta jeg sendte ham sa at han var aggressiv og ønsket ikke å bli sendt tilbake til ham, sier Davis.

Hun hevder at byrået deretter sendte en brasiliansk prostituert, som i etterkant ikke hadde noen klager.

Etter Spitzer-avsløringen og den påfølgende etterforskningen måtte Davis sone fem måneder på fengselet på Rikers Island, samme sted som Strauss-Kahn nå sitter varetektsfengslet. Davis er blitt omtalt som «Manhattan Madam».

- Klåfingret Strauss-Kahn skal ha blitt anbefalt Wicked Models-nettverket av prostituerte Irma Nici, som bor i Paris. Nici er tidligere også blitt knyttet til Spitzer og David Beckham (noe fotballspilleren benekter).

- Han var røff og aggressiv, men oppførte seg til en viss grad fordi han handlet gjennom et byrå, sier Nici om Strauss-Kahn.

- Jentene sa han var pågående og klåfingret. Han voldtok ingen. Samtidig forventer vi at menn oppfører seg som gentlemen, ikke dyr, når de betaler over 1000 dollar i timen, sier Nici til Daily Mail.

Nici sier hun snakker ut om Strauss-Kahn etter beskyldningene som har kommet mot ham i New York.

- Jeg har brukt tre år på å beskytte menn på kundelista mi. Men jeg vil ikke lenger beskytte de som utnytter og er voldelige mot kvinner.

Strauss-Kahn er siktet for å ha forsøkt å voldta en stuepike (32) på et hotell i New York. Politiet undersøker nå blant annet om det er sædflekker på teppet på hotellrommet. Den franske journalisten Tristane Banon beskylder også den tidligere IMF-lederen for overgrep i forbindelse med et intervju i 2002.

Nekter alt Strauss-Kahn var en av hovedutfordrerne i det kommende franske presidentvalget. Han benekter alle beskyldningene som er blitt rettet mot ham.

- Akkurat nå tenker jeg først og fremst på min kone, som jeg elsker mer enn noe annet, på mine barn og på min familie og venner, sier han i uttalelsen i forbindelse med at han trekker seg.

- Jeg ønsker å si til alle at jeg fornekter å ha gjort alle påstandene som er satt mot meg, sier han og legger til:

- Jeg vil bruke all min styrke, all min tid og all min energi på å bevise min uskyld.

FENGSLET: Dominique Strauss-Kahn. Foto: AFP PHOTO/Emmanuel Dunand/Scanpix
FENGSLET: Dominique Strauss-Kahn. Foto: AFP PHOTO/Emmanuel Dunand/Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media