Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Strauss-Kahn: La meg være i fred

Tidligere IMF-sjef Dominique Strauss-Kahn sier i et ferskt intervju at han er offer for et angrep fra mediene.

HAR FÅTT NOK: Dominique Strauss-Kahn. Foto: Efrem Lukatsky / AP Photo
HAR FÅTT NOK: Dominique Strauss-Kahn. Foto: Efrem Lukatsky / AP Photo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Strauss-Kahn ble av mange regnet som en favoritt til å bli fransk president, men endte i stedet opp med å bli pågrepet for seksuelle overgrep mot en hotellansatt i New York. Siktelsen ble frafalt, men saken ga næring til en serie lignende anklager og etterforskninger i Frankrike.

Nå har imidlertid Strauss-Kahn fått nok.

- Jeg er aldri blitt dømt, ikke i Frankrike eller noe annet land, påpeker den tidligere sjefen for Det internasjonale pengefondet (IMF) i et intervju med ukeavisen Le Point.

- Av den grunn er det ingenting som rettferdiggjør medieangrepet mot meg. Det ligner en menneskejakt. La meg være i fred, føyer han til.

I Frankrike er han fortsatt siktet for «grov hallikvirksomhet i en organisert gjeng». Siktelsen har bakgrunn i påstander om at Strauss-Kahn sammen med medsammensvorne skal ha organisert sexfester med prostituerte.

- Sannheten er at venner av meg arrangerte fester der jeg var til stede. Det var også prostituerte der, og da blir jeg jo selvsagt anklaget for å ha drevet en prostitusjonsring og for å være en hallik. Det er like galt som det er absurd, mener Strauss-Kahn.

Denne saken skal opp i retten i november.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media