Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Strauss-Kahn løslates

Slipper å sitte fengslet under den videre etterforskningen av voldtektsanklagen.

LØSLATT: Tidligere IMF-sjef Dominique Strauss-Kahn ble i kveld løslatt fra husarrest etter at aktoratet innrømmet at saken mot ham er svekket. Foto: Mario Tama/Getty Images/AFP/Scanpix
LØSLATT: Tidligere IMF-sjef Dominique Strauss-Kahn ble i kveld løslatt fra husarrest etter at aktoratet innrømmet at saken mot ham er svekket. Foto: Mario Tama/Getty Images/AFP/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I kveld var det et nytt rettsmøte i voldtektssaken mot den tidligere IMF-sjefen Dominique Strauss-Kahn. Franskmannen er anklaget for å ha overfalt og voldtatt en stuepike.

Dommeren avgjorde i kveld at Strass-Kahn blir løslatt i vente av en avgjørelse i saken mot ham. Han vil da slippe å sitte i husarrest, noe som koster ham flere hundre tusen dollar i måneden. Han må imidlertid fortsatt oppholde seg i USA inntil saken er avsluttet.

- Jeg forstår at omstendighetene i denne saken har endret seg betydelig, og jeg er enig i at risikoen for at han ikke vil forbli her, er blitt betraktelig mindre, sa dommer Michael Obus, ifølge NTB.

Vasket etter voldtekten Under rettshøringen kom det også fram at stuepiken løy for storjuryen om hva som skjedde i etterkant av den angivelige voldtekten.

I sin første forklaring sa hun at hun rømte ut i gangen etter den angivelige voldtekten. Det har nå kommet fram at hun vasket en annen suite etter det påståtte overfallet fra Strauss-Kahn, før hun kom tilbake igjen til Strauss-Kahns suite og rengjorde den.

Først etter å ha gjort seg ferdig med å rengjøre Strauss-Kahns suite, rapporterte hun om den angivelige voldtekten til sine overordnede, skriver Reuters.

Gjentatte løgner I dag avslørte New York Times at saken mot mannen som var favoritt til å bli Frankrikes neste president er sterkt svekket, siden det settes spørsmålstegn ved offerets troverdighhet. Avisa publiserte også i kveld brevet fra påtalemyndighetene til Strauss-Kahns advokater som begrunner hvorfor de mener troverdigheten hennes er svekket.

Stuepiken er tatt i gjentatte løgner og knyttes blant annet til hvitvasking og narkotrafikk.

Det er bevist at Strauss-Kahn og stuepiken hadde sex, men voldtektsanklagen som aktoratet mente var meget sterk i starten, er nå så svak at han løslates. Stuepiken står fast på at hun ble brutalt overfalt og voldtatt.

- Mørbanket underliv Det angivelige offerets advokat var svært offensiv utenfor rettssalen i kveld. Han beskrev i detalj Strauss-Kahns angrep på sin klient og sa gjentatte ganger at kvinnen hadde et «mørbanket underliv» («bruised vagina») etter angrepet fra den daværende IMF-sjefen.

- Strauss-Kahn kom naken mot min klient og tok tak i brystene hennes. Han var videre voldelig mot hennes underliv, noe sykepleiere som undersøkte henne seinere kan bekrefte. Hun hadde et mørbanket underliv, som de også tok bilder av og som distriktsadvokaten har, sa advokaten.

Strauss-Kahn gikk av som IMF-sjef like etter at han ble anklaget for voldtekten i New York i mai. Franske Christine Lagarde ble denne uka utnevnt til pengefondets første kvinnelige toppsjef.

Dagbladet.no kommer med mer.