MÅ BETALE SELV: Den tidligere IMF-sjefen Dominique Strauss-Kahn må selv betale for de væpnede vaktene som skal hindre at han rømmer fra husarresten. Foto: Reuters/Richard Drew/Scanpix
MÅ BETALE SELV: Den tidligere IMF-sjefen Dominique Strauss-Kahn må selv betale for de væpnede vaktene som skal hindre at han rømmer fra husarresten. Foto: Reuters/Richard Drew/ScanpixVis mer

Strauss-Kahn må ut med millioner for voktere

Må betale selv for væpnede vakter som skal hindre at han rømmer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tidligere IMF-sjefen Dominique Strauss-Kahn må selv betale for de væpnede vaktene som skal hindre at han rømmer fra husarresten.

Domstolen i New York anslår at franskmannen må ut med over 200 000 dollar i måneden, tilsvarende 1,1 millioner kroner, for å dekke kostnadene knyttet til vaktholdet.

I tillegg til de væpnede vaktene skal pengene gå til videokameraer og annet utstyr ved leiligheten på Manhattan hvor Strauss-Kahn skal holdes i husarrest fram til rettssaken er over.

Summen kommer i tillegg til selve kausjonen på 1 million dollar. På toppen av dette må den tidligere ministeren stille en garanti på 5 millioner dollar.

Tiltalen mot den 62 år gamle franskmannen omfatter seksuelt overgrep, voldtektsforsøk og frihetsberøvelse etter at han angivelig overfalt en stuepike på et luksushotell på Manhattan i helgen.

Han blir etter planen løslatt fra fengsel og satt i husarrest i løpet av fredagen.

(NTB)