Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Strauss-Kahn må ut med millioner for voktere

Må betale selv for væpnede vakter som skal hindre at han rømmer.

MÅ BETALE SELV: Den tidligere IMF-sjefen Dominique Strauss-Kahn må selv betale for de væpnede vaktene som skal hindre at han rømmer fra husarresten. Foto: Reuters/Richard Drew/Scanpix
MÅ BETALE SELV: Den tidligere IMF-sjefen Dominique Strauss-Kahn må selv betale for de væpnede vaktene som skal hindre at han rømmer fra husarresten. Foto: Reuters/Richard Drew/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tidligere IMF-sjefen Dominique Strauss-Kahn må selv betale for de væpnede vaktene som skal hindre at han rømmer fra husarresten.

Domstolen i New York anslår at franskmannen må ut med over 200 000 dollar i måneden, tilsvarende 1,1 millioner kroner, for å dekke kostnadene knyttet til vaktholdet.

I tillegg til de væpnede vaktene skal pengene gå til videokameraer og annet utstyr ved leiligheten på Manhattan hvor Strauss-Kahn skal holdes i husarrest fram til rettssaken er over.

Summen kommer i tillegg til selve kausjonen på 1 million dollar. På toppen av dette må den tidligere ministeren stille en garanti på 5 millioner dollar.

Tiltalen mot den 62 år gamle franskmannen omfatter seksuelt overgrep, voldtektsforsøk og frihetsberøvelse etter at han angivelig overfalt en stuepike på et luksushotell på Manhattan i helgen.

Han blir etter planen løslatt fra fengsel og satt i husarrest i løpet av fredagen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media