Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Strauss-Kahn observert med mystisk kvinne

Kvelden før han ble pågrepet for voldtektsforsøk skal han ha invitert tre ulike kvinner på hotellrommet, ifølge avis.

OBSERVERT MED MYSTISK KVINNE: Tidligere IMF-sjef Dominique Strauss-Kahn har på overvåkningskameraer blitt obsververt med en mystisk kvinne på vei opp til rommet. Foto: AFP/Richard Drew/Scanpix
OBSERVERT MED MYSTISK KVINNE: Tidligere IMF-sjef Dominique Strauss-Kahn har på overvåkningskameraer blitt obsververt med en mystisk kvinne på vei opp til rommet. Foto: AFP/Richard Drew/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Overvåkningskameraer på luksushotellet Sofitel i New York skal ha fanget opp Dominique Strauss-Kahn sammen med en hittil ukjent kvinne kvelden før en stuepike hevdet at han hadde forsøkt å voldta henne.

Kvinnen ble identifisert og funnet av politiet, men skal ha nektet å snakke med etterforskerne, skriver New York Times.

Et videokamera skal ifølge avisa vise at han går inn i heisen sammen med kvinnen som ikke jobbet ved hotellet klokka 1.20 på natta.

Men morgenen etter klokka 9.24 skal han bare ha bestilt frokost for en person.

- Avvist av to hotellansatte To ansatte ved luksushotellet har fortalt til etterforskerne at de skal ha blitt invitert til Strauss-Kahns suite, men skal ha avvist henvendelsen, skriver avisa.

New York Times gjør et poeng av at det slett ikke er noen forbrytelse å invitere kvinner til hotellrommet og bli avvist - eller oppmuntret.

Men ifølge avisa ser politiet i New York på det som en interessant opplysning på grunn av påstandene om at han hadde brukt vold for å få viljen sin seksuelt med stuepiken.

Ny voldtektsetterforskning Opplysningene kommer samtidig som franske etterforskere har begynt å etterforske påstander om at Strauss-Kahn skal ha forsøkt å voldta den franske journalisten Tristane Banon (32) i en leilighet i Paris i 2002.

Banon snakket selv ut om overgrepet hun hadde opplevd fra «en politiker» i et TV-program i 2007, men da ble navnet hans sensurert bort. Hun beskrev han som en «gal sjimpanse» og hevdet at hun måtte sparke og kjempe seg unna, ifølge The Guardian.

- Jeg kom til en leilighet som var nesten helt tom. Det endte med at vi lå på gulvet og slåss. Han lykkes i å åpne BH-en min, fortalte hun.

For noen dager siden anmeldte Banon den tidligere IMF-sjefen for voldtektsforsøk.

Løslatt grunnet løgn Kunngjøringen om at han nå risikerer en ny rettssak i hjemlandet Frankrike, kom bare noen dager etter at Dominique Strauss-Kahn ble løslatt fra husarrest i USA.

Løslatelsen som som følge av at amerikanske påtalemyndigheter erkjente at offeret skal ha kommet med en rekke usannheter om hva som skal ha skjedd på Sofitel 14. mai.

IVRIG: Tidligere IMF-sjef Dominique Strauss-Kahn skal ha vært ivrig med å invitere kvinner opp på hotellrommet sitt, ifølge New York Times. Foto: Reuters/Scanpix
IVRIG: Tidligere IMF-sjef Dominique Strauss-Kahn skal ha vært ivrig med å invitere kvinner opp på hotellrommet sitt, ifølge New York Times. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer

Under høringen som førte til løslatelsen kom det fram at stuepiken løy for storjuryen om hva som skjedde i etterkant av den angivelige voldtekten.

I sin første forklaring sa hun at hun rømte ut i gangen etter den angivelige voldtekten, men det har i etterkant kommet fram at hun vasket en annen suite etter det påståtte overfallet fra Strauss-Kahn, før hun kom tilbake til Strauss-Kahns suite og rengjorde den igjen.

Først etter å ha gjort seg ferdig med å rengjøre Strauss-Kahns suite, rapporterte hun om den angivelige voldtekten til sine overordnede, ifølge nyhetbyrået Reuters.

Hvitvasking og narkotrafikk New York Times har tidligere avslørt at saken mot mannen som var favoritt til å bli Frankrikes neste president er sterkt svekket, siden det settes spørsmålstegn ved offerets troverdighet. Avisa publiserte også i kveld brevet fra påtalemyndighetene til Strauss-Kahns advokater som begrunner hvorfor de mener troverdigheten hennes er svekket.

Stuepiken er tatt i gjentatte løgner og knyttes blant annet til hvitvasking og narkotrafikk.

Det er bevist at Strauss-Kahn og stuepiken hadde sex, men voldtektsanklagen som aktoratet mente var meget sterk i starten, er nå så svak at han løslates. Stuepiken står fast på at hun ble brutalt overfalt og voldtatt.

NYE ANKLAGER: Dominique Strauss-Kahn skal ha forgrepet seg på den franske journalisten Tristane Banon under et intervju i 2002. Foto: Reuters/Charles Platiau/Scanpix
NYE ANKLAGER: Dominique Strauss-Kahn skal ha forgrepet seg på den franske journalisten Tristane Banon under et intervju i 2002. Foto: Reuters/Charles Platiau/Scanpix Vis mer