Strauss-Kahn siktet for sin forbindelse med en prostitusjonsring

Kan bli dømt til 20 år i fengsel.

SIKTET: Den tidligere IMF-sjefen Dominique Strauss-Kahn er nå siktet i det som i Frankrika kalles «Hotel Carlton-saken». Foto: REUTERS/Gonzalo Fuentes/Files/Scanpix
SIKTET: Den tidligere IMF-sjefen Dominique Strauss-Kahn er nå siktet i det som i Frankrika kalles «Hotel Carlton-saken». Foto: REUTERS/Gonzalo Fuentes/Files/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den tidligere lederen for pengefondet, Dominique Strauss-Kahn, er nå siktet i forbindelse med etterforskningen av en prostitusjonsring i Frankrike. Siktelsen kom etter et flere timer langt avhør i den franske byen Lille.

Hvis han blir dømt kan han bli dømt til 20 års fengsel, skriver Sky News.

Prostitusjonsringen som er under etterforskning skal ha levert prostituerte til kunder på Lilles luksushotell Carlton. Lokale forretningsmenn og en politimester er blant flere personer som er pågrepet i saken så langt. - Visste ikke Ifølge The Guardian har etterforskerne prøvd å finne ut om Strauss-Kahn visste at kvinnene han har innrømmet å ha sex med ble betalt, om han har medvirket til å organisere prostitusjonen. I Frankrike er det ikke ulovlig å selge sex, men det er ulovlig å kjøpe sex.

Strauss-Kahn trodde han deltok i en partnerbytte-fest, ifølge hans advokat, Henri Leclerc. Han har tidligere fortalt at Strauss-Kahn ikke hadde noen grunn til å mistenke at kvinnene var prostituerte.

Det franske entreprenørfirmaet Eiffage har avskjediget en direktør, som er mistenkt for å ha brukt selskapets midler på prostituerte. Han skal ha deltatt på sexfester med Strauss-Kahn i Paris og Washington.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer