- AVHØRES: Den tidligere pengefond-sjefen Dominique Strauss-Kahn skal ifølge politikilder avhøres i forbindelse med etterforskningen av en prostitusjonsring. Foto: SCANPIX/AFP PHOTO / MIGUEL MEDINA
- AVHØRES: Den tidligere pengefond-sjefen Dominique Strauss-Kahn skal ifølge politikilder avhøres i forbindelse med etterforskningen av en prostitusjonsring. Foto: SCANPIX/AFP PHOTO / MIGUEL MEDINAVis mer

- Strauss-Kahn skal avhøres i sak om en fransk prostitusjonsring

Den tidligere IMF-sjefen kan nok en gang være på vei inn i hardt vær.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Dominique Strauss-Kahn har vært i hard vær før, han har vært anklaget for overgrep mot en stuepike i New York, og anklager om voldtekt av den franske journalisten Tristane Banon.

Den største av de to sakene var overgrepsanklagen i New York. Saken, som fikk massiv media-omtale, ble til slutt avvist av påtalemyndigheten på grunn av manglende troverdighet hos den kvinnen som hadde kommet med anklagene. Anklagene om voldtekt av journalisten kom aldri til retten.

Avhør tirsdag Nå har en politikilde fortalt Reuters at den skandaleomsuste tidligere lederen av det internasjonale pengefondet skal bli avhørt i forbindelse med etterforskningen av en prostitusjonsring i Lille, nord i Frankrike.

Strauss-Kahn har blitt innkalt til avhør på tirsdag, sier kilden, og bekrefter dermed det som tidligere har blitt skrevet i den franske avisa La Voix du Nord.

Prostitusjonsringen som er under etterforskning skal ha levert prostituerte til kunder på Lilles luksushotell, Carlton. Lokale forretningsmenn og en politimester er blant flere personer som er pågrepet i saken så langt.

Sexfester Det franske entreprenørfirmaet Eiffage avskjediget en direktør, som var mistenkt for å ha brukt selskapets midler på prostituerte, som skal ha deltatt på sexfester med Strauss-Kahn i Paris og Washington.

Strauss-Kahn trodde han deltok i en partnerbytte-fest, ifølge hans advokat, Henri Leclerc. Han har tidligere fortalt at Strauss-Kahn ikke hadde noen grunn til å mistenke at kvinnene var prostituerte.

Samkvem med prostituerte er lovlig i Frankrike.