FRANKRIKE: Dominique Strauss-Kahn og hans kone ankom i dag Frankrike. Foto: REUTERS/SCANPIX
FRANKRIKE: Dominique Strauss-Kahn og hans kone ankom i dag Frankrike. Foto: REUTERS/SCANPIXVis mer

Strauss-Kahn tilbake på fransk jord

Den tidligere IMF-sjefen landet søndag morgen i Frankrike.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sammen med sin kone, Anne Sinclair, tok Strauss-Kahn seg lørdag kveld fordi en samling journalister på John F. Kennedy-flyplassen i New York og satte seg på et fly til hjemlandet.

Den franske politikeren gikk av som sjef for Det internasjonale pengefondet (IMF) i mai fordi han var siktet for seksuelt overgrep og voldtektsforsøk mot en stuepike på et hotell i storbyen.

Forrige uke ble imidlertid saken mot Strauss-Kahn henlagt, og som en fri mann besøkte han mandag IMFs hovedkvarter i Washington for å ta farvel med sine tidligere kolleger, fikk han en varm velkomst.

Strauss-Kahn var tidligere regnet å være en sterk kandidat til det franske presidentvalget i april neste år. Nå må han derimot vente seg en kald velkomst fra sine tidligere partikolleger i Sosialistpartiet, som måtte kaste om kortene i lederkabalen etter at Strauss-Kahn ble arrestert.

Sosialistpartiet, som har forsøkt å distansere seg fra Strauss-Khan og hans rykte som kvinneforfører, har forholdt seg taust om hans eventuelle framtidige rolle i partiet.

(NTB)