COMEBACK: Den tidligere sjefen for IMF Dominique Strauss-Kahn skal gjøre comback. Foto: SCANPIX/AFP PHOTO / MIGUEL MEDINA
COMEBACK: Den tidligere sjefen for IMF Dominique Strauss-Kahn skal gjøre comback. Foto: SCANPIX/AFP PHOTO / MIGUEL MEDINAVis mer

Strauss-Kahn vender tilbake til det offentlige liv på den andre siden av jorda

Tidligere leder av Det internasjonale pengefondet (IMF) gjør comeback.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mandag skal han tale ved et økonomisk forum i Kinas hovedstad Beijing.

Strauss-Kahn ble i mai pågrepet av amerikansk politi, anklaget for seksuelle overgrep, voldtektsforsøk og frihetsberøvelse mot en 32 år gammel stuepike på et luksushotell på Manhattan i New York.

Siktelsen mot franskmannen ble frafalt i slutten av august, men Strauss-Kahn ble tvunget til å gå av som IMF-leder kort tid etter pågripelsen.

I Beijing skal han holde en 35-minutters tale på en konferanse organisert av NetEase, et av Kinas største internettselskaper. Forumet som har invitert mer enn 45 prominente internasjonale økonomer, skal ta for seg utsiktene for verdensøkonomien og veksten i Kina, skriver NetEase på sine nettsider.

Ifølge den franske avisen Le Figaro håper Strauss-Kahn å kunne bruke forumet som en mulighet for å «vende tilbake til det offentlige liv på den andre siden av jorda».

(NTB)