Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Strauss-Kahns datter avhørt om voldtektsforsøk

Camille Strauss-Kahn er venninne med forfatteren som har anmeldt faren hennes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fransk politi skal i går ha avhørt en av Dominique Strauss-Kahns døtre om det angivelige voldtektsforsøket mot en fransk journalist. Det opplyser en rettskilde til nyhetsbyrået AP.

Camille-Strauss Kahn er venninne med den fornærmede i saken, Tristane Banon. Det er uklart om hva som har kommet fram i avhørene så langt.

Det var moren til Banon, Anne Mansouret, som først offentlig anklaget Strauss-Kahn for å ha forsøkt å voldta datteren. Dette skjedde rett etter at Dominique Strauss-Kahn ble pågrepet og siktet for overgrep mot en stuepike i New York.

Noen uker seinere leverte Banon selv en anmeldelse. Dominique Strauss-Kahn anmeldte samme dag Banon for ærekrenkelse.

«Brutal sex» Saken spisset seg ytterligere da moren til den franske journalisten, Anne Mansouret, i går opplyste til et fransk magasin at hun selv hadde hatt en affære med Strauss-Kahn. Hun sier til L'express at de hadde frivillig sex, men at det var «brutalt».

Mansouret ble avhørt i forrige uke. Hun sier at hun holdt tett om sin egen opplevelse til datteren fortalte henne om det angivelige voldtektsforsøket i 2003. Mansouret skal da ha betrodd seg til en nær venn, Brigitte Guilemette - ingen ringere enn Strauss-Kahns ekskone.

Guilemette skal ha konfrontert eksmannen, sier Mansouret, som hevder at han hadde tilstått. Guilemette nekter imidlertid for at denne samtalen noensinne har funnet sted da L'express tok kontakt med henne.

- Endte voldelig Tristane Banon var i begynnelsen av 20-årene og jobbet med en bok da den tidligere IMF-sjefen skal ha forsøkt å angripe henne under et intervju. Banon fortalte om hendelsen i et tv-intervju i 2007, men da ble den tidligere IMF-sjefens navn aldri knyttet til saken.

— Det endte voldelig. Jeg sparket ham flere ganger, men han kneppet og BH-en min og prøvde å åpne glidelåsen på buksa mi, skildret hun, ifølge ABC News.

Strauss-Kahn har tidligere vært siktet for å ha forsøkt å voldta en stuepike på et hotellrom i New York. Denne siktelsen ble droppet fordi etterforskningen viste at stuepiken løy.

ANMELDT:  Den franske forfatteren Tristane Bonan anmeldte Dominique Strauss-Kahn for voldtektsforsøk i begynnelsen av juli. Voldtektsforsøket skal ha funnet sted i 2002. Foto: AFP PHOTO / Richard Drew / Scanpix
ANMELDT: Den franske forfatteren Tristane Bonan anmeldte Dominique Strauss-Kahn for voldtektsforsøk i begynnelsen av juli. Voldtektsforsøket skal ha funnet sted i 2002. Foto: AFP PHOTO / Richard Drew / Scanpix Vis mer