Straw ber Parlamentet støtte Irak-krig

Den britiske regjeringen vil be Parlamentet om å støtte britisk deltakelse i en krig mot Irak under en debatt om Irak tirsdag, sa utenriksminister Jack Straw i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Straw informerte Underhuset om at USA og Storbritannia dessverre har måttet innse at det ikke blir mulig å oppnå flertall for en resolusjon som åpner for krig mot Irak i Sikkerhetsrådet, og at det derfor ikke vil bli noen avstemning over forslaget.

Utenriksministeren sa at å gi mer tid til våpeninspektørene bare vil gagne tyranner og undergrave FNs autoritet, og han oppfordret derfor underhusmedlemmene til å gi sin støtte til militæraksjon i en avstemning i Underhuset sent tirsdag kveld.

Da han la fram regjeringens sak, snakket Straw minst mulig om krig og mest mulig om et britisk initiativ for å legge fram et resolusjonsforslag i FN som dreier seg om gjenoppbygging av Irak etter en krig, og om et forslag om et veikart for Midtøsten som innebærer en tostatsløsning for Israel og palestinerne.

Straw fokuserte på gjenoppbygging og Midtøsten i håp om å tekkes flest mulig av arbeiderpartirepresentantene og liberaldemokratene som er imot en krig.

(NTB)