Streik blant oljearbeiderne i Nordsjøen

Drøyt 700 ansatte ut i streik.

STREIK: Drøyt 700 ansatte på norsk sokkel i Nordsjøen går ut i streik. Her er Snorre A-plattformen. Foto: Eirik Helland Urke/Dagbladet
STREIK: Drøyt 700 ansatte på norsk sokkel i Nordsjøen går ut i streik. Her er Snorre A-plattformen. Foto: Eirik Helland Urke/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Drøyt 700 ansatte på norsk sokkel i Nordsjøen går ut i streik, etter at det natt til søndag ble brudd i forhandlingene med Oljeindustriens landsforening (OLF).

Meklingen mellom Industri Energi, SAFE og Lederne på arbeidstakersiden, og arbeidsgiverorganisasjonen OLF, startet hos Riksmekleren fredag formiddag.

Meklingsfristen gikk ut ved midnatt natt til søndag, og fire timer senere var bruddet et faktum.

- Raner oss - Vi finner oss ikke i at arbeidsgiverne raner oss for pensjonen vår. Derfor streiker vi, sier forbundslederne Leif Sande i Industri Energi og Hilde-Marit Rysst i SAFE i en felles uttalelse.

De to forbundene tar i første omgang ut 610 av sine medlemmer i streik. Disse er ansatt i Statoil, BP, og forpleiningsselskapet ESS på innretningene Skarv, Oseberg Feltsenter, Heidrun og «Floatel Superior» som ligger ved Oseberg Feltsenter.

- Ikke vilje Lederne tar ut 98 av sine medlemmer i streik. Disse er ansatt i Statoil og arbeider på Heidrun og Oseberg Feltsenter.

- Etter to døgn med mekling var det ikke vilje fra OLF til å finne løsninger på pensjonsspørsmålet, sier Ledernes forbundsleder Jan Olav Brekke.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer