Streik hos Brønnøysund-registeret

Brønnøysund (NTB): Flere tusen meldinger og dokumenter fra norsk næringsliv vil bli liggende ubehandlet ved Brønnøysundregistrene på grunn av streiken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Annonse

Norsk næringsliv får hverken registrert nye eller endret eksisterende opplysninger i Enhetsregisteret og Foretaksregisteret så lenge streiken varer. De to registrene mottar flere tusen meldinger og dokumenter hver dag. Disse blir nå liggende ubehandlet. Allerede etter en ukes driftsstans vil det ha opparbeidet seg restanser som det kan ta mange måneder å ta igjen, opplyser direktør Erik Fossum ved Brønnøysundregistrene .

Stansen i saksbehandlingen gjelder Enhetsregisteret, Foretaksregisteret og Regnskapsregisteret i Brønnøysund. De øvrige registersystemene vil være operative til det eventuelt oppstår feil. De 30 AF-organiserte ved Brønnøysundregistrene som er tatt ut i streik, har blant annet nøkkelstillinger innen drift og vedlikehold av IT-systemene.

Opplysningstelefonen ved Brønnøysundregistrene går tilnærmet som normalt så lenge det ikke oppstår feil i systemene. Det betyr at det er mulig å hente opplysninger ut fra registrene. Opplysningene fra Foretaksregisteret og Enhetsregisteret blir imidlertid ikke oppdatert, slik at disse fort blir «for gamle».

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer