Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Streik i Dagbladet

Frykten for at Dagbladet skal miste sin uavhengighet, fikk Dagbladets ansatte til å gjennomføre en times politisk streik i går. Styreleder Terje Thon avviser at avisas frie stilling står i fare.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et knapt flertall i Dagbladets styre vil på mandagens generalforsamling i Dagbladet fremme forslag om å gi enkeltaksjonærer adgang til å eie inntil 30 prosent av aksjene, en økning på 10 prosent fra dagens regler. Fortsatt skal eierne bare kunne stemme for inntil 10 prosent av aksjene.

Journalister og øvrige ansatte som er fagorganiserte i Dagbladet, er sterkt kritiske til styrets forslag.

- Vi frykter at neste skritt vil være en oppheving av eierbegrensningsreglene og at Dagbladet står i fare for å miste sin uavhengighet. De store eierne våre er allerede mer enn store nok. Vi håper at styre og aksjonærer nå forstår at de ansatte mener alvor, og at vi ikke akter å gi oss, sier redaksjonens klubbleder, Bjørg Aftret.

- Et stort flertall av aksjonærene ønsker å normalisere reglene for eierskap i Dagbladet på linje med reglene i andre mediebedrifter. Gjennom å opprettholde stemmebegrensningen på 10 prosent mener flertallet i styret at hensynet til Dagbladets uavhengighet er ivaretatt. Å bevare et godt forhold til eierne er viktig for Dagbladets framtid, sier styreleder Terje Thon, som påpeker at det ikke er enkelt å stå mellom eierne og de ansatte i Dagbladet.

Dagbladets sjefredaktør Harald Stanghelle sier at han er i aktiv kontakt med styret og styrets leder.

- Min hovedoppgave er å formidle det alvor og engasjement som ligger i denne saken, kommenterer han.