Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Streik i flere barnehager i Bergen

Startet fredag morgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

163 ansatte i sju barnehager og andre virksomheter eid av selskapet Akasia i Bergen, tas ut i streik. Meklingen om tariffavtale førte ikke fram.

Streiken startet fredag morgen.

- Noen av barnehagene vil bli helt stengt som følge av dette, men ikke alle, sier hovedtillitsvalgt for barnehagene i Akasia, Magnhild Selvik, til NTB.

Det er arbeidstakerorganisasjonene Fagforbundet, Utdanningsforbundet, Delta og Lederne som representerer de ansatte i konflikten, som først og fremst dreier seg om pensjon.

- Vi er skuffet over at det ikke var mulig å komme fram til en løsning, sier forhandlingsleder i Fagforbundet Odd Haldgeir Larsen, i en pressemelding.

I første fase vil Fagforbundet ta ut i alt 94 medlemmer, Utdanningsforbundet 60 medlemmer, Delta 7 medlemmer og Lederne 2 medlemmer.

Administrerende direktør Anne-Kari Bratten i arbeidsgiverforeningen Spekter mener deres tilbud sikrer de ansatte en god pensjon.

- Det er sterkt beklagelig at fagforeningene velger å gå til streik i Akasia for å få byttet ut selskapets innskuddspensjonsordning med en pensjonsordning som vil true både arbeidsplasser og videre drift av selskapet, sier Bratten.

- Vi har tilbudt å tariffeste den beste innskuddspensjonsordningen med maksimalt lovlige satser. Dette sikrer virksomheten forutsigbar økonomi og de ansatte en god pensjon, legger hun til.

Akasia eies av 25 menigheter i Bergen kirkelige fellesråd og driver 20 private barnehager – 18 av dem i Bergen. I tillegg driver selskapet med kirkegårdstjenester, restaurering og regnskapsføring.

(NTB)