Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Streik i hotell- og restaurantbransjen

Kom ikke til enighet.

 STREIK:  Et hundretall hoteller, restauranter og bedriftskantiner skal etter planen ut i streik fra klokka 08.00 søndag morgen. Illustrasjonsfoto: Shutterstock / NTB Scanpix
STREIK: Et hundretall hoteller, restauranter og bedriftskantiner skal etter planen ut i streik fra klokka 08.00 søndag morgen. Illustrasjonsfoto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det blir streik i hotell- og restaurantbransjen etter at partene ikke kom til enighet. Nesten 3500 medlemmer i Fellesforbundet er i streik fra klokka 08.00 søndag.

Flere store hoteller og kantiner er blant de over 350 bedriftene som er rammet av streiken.

- Det må være noen som ikke har fått med seg hvilken økonomisk situasjon Norge er i. Fellesforbundets krav sprenger rammen. Vi hadde ikke mulighet til å akseptere slike krav, sier Jostein Hansen i NHO Reiselivs forhandlingsleder.

- Etter at vi har meklet i elleve timer på overtid for å finne en løsning, må vi bare konstatere at arbeidsgiverne også har avvist våre krav om høyere lønn for våre lavest betalte medlemmer, sier Fellesforbundets leder Jørn Eggum.

3351 medlemmer i 356 NHO-bedrifter i Buskerud, Hordaland, Nordland, Oslo, Sør-Trøndelag og Vestfold blir dermed tatt ut i streik.

Det samme gjelder for 99 medlemmer ved sju bedrifter i Buskerud, Oslo, Sør-Trøndelag og Hordaland som har direkteavtale med Fellesforbundet.

Hoteller, restauranter og bedriftskantiner rammes av en eventuell konflikt.

Gjester på hotellene som blir tatt ut i streik må sjekke ut før klokka 8 søndag morgen, skriver TV 2.

Fristen for mekling var ved midnatt natt til lørdag, og pågikk på overtid lørdag morgen før det varslet om streik.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart