Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Streik i NRK

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For første gang siden 1990 er det streik i NRK. De ansattes organisasjoner og NRK-ledelsen klarte ikke å bli enige etter 14 timers mekling på overtid. Da hadde imidlertid partene beveget seg. Tilbudet hadde en ramme på over 4 prosent, og var slik sett noe bedre enn det de statsansatte oppnådde i sitt oppgjør. NRK-ledelsens siste tilbud var et flatt tillegg på 11.900 kroner. I tillegg ønsket NRK-ledelsen å avsette fire millioner kroner til individuell fordeling. Det kunne ikke de ansattes organisasjoner godta.

Streiken illustrerer NRKs spesielle plass i mediebildet. NRK er utvilsomt landets største og viktigste mediebedrift. Samtidig er lønnsnivået lavere enn i de fleste toneangivende medier. Det er et problem både for institusjonen, som mister konkurransekraft, og for de ansatte som føler seg underbetalt. Streiken er beklagelig, men vil neppe oppleves like dramatisk som forrige gang, fordi publikum nå har andre kanaler å ty til. Det bør gjøre streiken kortvarig.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling