Streik i oljesektoren

150 medlemmer i oljesektoren ble fra midnatt natt til torsdag tatt ut i streik etter at forhandlingene mellom Privatansattes fellesorganisasjon og Oljeindustriens landsforbund brøt sammen torsdag kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I første omgang omfatter konflikten ansatte ved Esso Slagentangen-raffineriet utenfor Tønsberg og plastprodusenten Borealis i Bamble.

Streiken kan også komme til å bli utvidet til å omfatte 500 medlemmer ansatt i Statoil. Det vil i så fall stanse norsk gass- og oljeproduksjon, skriver YS-forbundene Privatansattes fellesorganisasjon, PRIFO, og Norges Funksjonærforbund, NOFU, i en pressemelding.

Avstanden var så stor mellom partene etter et døgn med intense forhandlinger at Riksmeklingsmannen ikke engang fant grunn til å legge fram en skisse til løsning.

- Dessverre endte meklingsforsøket med brudd klokken 22 onsdag kveld. Fra og med midnatt vil 150 av våre medlemmer være i streik, sier Kjetil Edvardsen, forhandlingssjef i PRIFO til NTB.

Esso-raffineriet på Slagentangen forsyner hele Østlandsområdet med drivstoff. Edvardsen mener at streiken i første rekke ikke vil ramme forbrukerne, fordi drivstofflagre i dette området er fylt opp.

NTB