Streik i Oslo kommune

140 ansatte i Oslo kommune tas ut i streik fra fredag morgen.

STREIK: 140 ansatte i Oslo kommune tas ut i streik fra fredag morgen, bekrefter forhandlingsleder i Akademikerne, Erik Graff. Foto: NTB Scanpix
STREIK: 140 ansatte i Oslo kommune tas ut i streik fra fredag morgen, bekrefter forhandlingsleder i Akademikerne, Erik Graff. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Seint torsdag kveld brøt Akademikerne meklingen i lønnsoppgjøret. Det betyr at 140 ansatte i Oslo kommune tas ut i streik fra fredag morgen.

Dette bekreftet forhandlingsleder Erik Graff i Akademikerne i Oslo i en pressemelding like før fristen gikk ut ved midnatt.

I Oslo rådhus vil 119 fra byrådsavdelingene og 18 personer fra bystyrets sekretariat tas ut i streik. Ytterligere tre hovedtillitsvalgte tas også ut fra fredag morgen.

Uttaket vil ramme politiske prosesser knyttet til blant annet budsjettarbeid, valgforberedelser og et stort digitaliseringsprosjekt, ifølge Akademikerne.

Ikke gjennomslag

Akademikerne fikk ikke gjennomslag for sitt krav om at lønnsforhandlingene skulle skje på den enkelte arbeidsplass, skriver de i en pressemelding. De mener at «dette gir etatene og bydelene større mulighet til å holde på viktig kunnskap og erfaring.»

- Oslo kommune sliter med å beholde dyktige ansatte, hevder forhandlingsleder Graff og tilføyer:

- Skal vi sikre gode tjenester til befolkningen, kan ikke kommunen tape kampen om arbeidskraft.

Tre av fire enige

LO, YS og Unio kom til enighet med Oslo kommune i lønnsoppgjøret for de kommunalt ansatte for snart fire uker siden, skriver NTB.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer