Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Streik kan kan gi flykaos i morgen

Meglingsfrist ved midnatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det megles det fortsatt mellom Luftfartens Funksjonærforening (LFF) og NHO Luftfart.

LFFs ansatte forkastet den fremforhandlede avtalen i en uravstemning, fordi de mente lønnsutviklingen var for dårlig. Dermed møtes LFF og NHO Luftfart hos Riksmekleren.

Ved 18.30-tida hadde partene en pause for å få seg en matbit, men snaut seks timer før fristen var det ikke noe å melde fra meklingen.

LFF har varslet at de tar ut alle sine 680 medlemmer som er bakkeansatte i SAS og Widerøe i streik dersom partene ikke blir enige. Dette gjelder hovedsakelig ansatte som jobber med innsjekking og i billettkontor.

Vil omdisponere mannskaper - En streik vil få konsekvenser for Widerøes del, men det ser litt bedre ut enn vi først fryktet, sier kommunikasjonsdirektør Richard Kongsteien i Widerøe til NTB.

- Det ser ut til at tre flystasjoner som blir stengt: Mosjøen, Leknes og Mehamn, forteller Kongsteien og presisere at selv om det ikke blir rutetrafikk, vil flyplassene fortsatt være åpne og i stand til å ta imot blant annet ambulansefly.

- Rundt 300 passasjerer vil møte stengte dører og må komme seg til en alternativ flyplass. Ellers kommer flyene til å gå, og vi skal prøve å holde rutene, men det blir nok noen forsinkelser og utfordringer i løpet av dagen.

Selskapet vurderte mandag om enkelte flyplasser kan holdes åpne ved å omdisponere personell som ikke er organisert i LFF.

- Her skal vi både holde oss innenfor arbeidsmiljøloven og reglene som gjelder i en streik, så dette er et puslespill, sier Kongsteien.

Små konsekvenser i sør SAS frykter foreløpig ikke at en streik vil få alvorlige følger.

- Hos oss vil rundt 60 prosent av de ansatte innen de funksjonene det gjelder, fortsatt være på jobb. I tillegg kan vi omdisponere personell fra andre funksjoner, sier pressekontakt Tormod Sandstø i SAS.

Han mener det er lite sannsynlig at selskapet vil oppleve forsinkelser eller kansellerte avganger om det skulle bli streik.

- Det kan bli noe lenger kø ved innsjekk. Vi oppfordrer folk til å bruke selvbetjeningsmulighetene, og til å beregne noe mer tid enn vanlig på flyplassen om de har med seg bagasje, sier Sandstø. (NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling