Streik kan lamme Frankrike under fotball-VM

PARIS (Dagbladet): Fagforeningene i Air France, togselskapet SNCF og lastebilsjåførene truer med å lamme Frankrike under fotball-VM. I verste fall kan nasjonen stå stille på grunn av streik.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Trusselen er reell. Midt under fotballfesten kan flyene bli satt på bakken, togene stå på perrongen og/eller lastebilsjåførene være i streik.

Kravene skrus i været før 10. juni. Seinest onsdag viste togførerne hvordan de effektivt kan gjøre livet surt for togreisende.

Hos Air France legger pilotenes fagforening SNPL ikke skjul på at de har til hensikt å utnytte VM til fulle - med den store medieoppmerksomheten. Selv om de vet at Drillos og de andre VM-lagene blir fraktet i spesialfly, regner de med at Lionel Jospins regjering ikke tør ta sjansen på å la VM bli ødelagt av streik. SNPL har satt 31. mai som forhandlingstermin. Hvis ikke blir det kaos.

Den verste trusselen kommer fra lastebilsjåførene. Fagforeningsleder Roger Poletti i FO sier at hvis han har et pressmiddel, vil han bruke det. I morgen skal lastebilsjåførene møtes for å diskutere strategi.

I tillegg til å lamme Frankrike, som de har gjort tidligere, blant annet ved ikke å slippe forbi vanlig biltrafikk, truer lastebilsjåførene helt konkret med å blokkere motorvei A1 foran inngangen til finalestadion i Saint Denis.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer