Streik kan ramme telenettet

Streiken i Telenor har ført til full stans i all telefoninnstallering i Oslo, Akershus og Bergen. Større kabelfeil vil ikke bli rettet. Det kan bli leveranseforsinkelser i store deler av landet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Installeringsstansen gjelder alminnelige telefoner og ISDN-linjer.

Blir det tordenvær mens de 911 Telenor-ansatte er i streik, kan det føre til døde telefoner for mange. Feil på kabelnettet som måtte oppstå ved torden vil ikke bli rettet opp. Det vil heller ikke større feil som oppstår i de offentlige telefonsentralene. Derimot vil mindre feil knyttet til

lokalnettet sannsynligvis bli rettet på, opplyser Reidar Gjærum, direktør i Telenor Konsernkommunikasjon til NTB.

Telenor driver døgnkontinuerlig overvåking av telenettet. Lørdag formiddag hadde selskapet ikke hadde fått inn flere feilmeldinger fra kundene enn vanlig.

Stor avstand

Det var like før klokken 03 natt til lørdag at meklingsmann Rolf I. Pedersen måtte konstatere at det ikke var mulig å få til en avtale mellom partene NAVO og LO Stat i tele-oppgjøret. Dermed gikk 911 ansatte i seks ulike Telenor-bedrifter ut i streik fra lørdag morgen.

- Det var ikke grunnlag for å framsette noe forslag som kunne forventes å bli anbefalt. Avstanden var for stor, sa meklingsmann Pedersen til NTB.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer