Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Streik og kaos

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Arbeidsminister Bjarne Håkon Hanssen avblåste streik og lockout i finansnæringen før den lammet samfunnet. Mange pustet nok lettet ut over at statsråden så raskt grep til tvungen lønnsnemnd. Likevel er framgangsmåten langt fra uproblematisk. Ved å avblåse utvidelsen av en arbeidskonflikt før den fikk effekt, har regjeringen svekket streikevåpenet. Over tid ser vi nå en utvikling hvor streik bare blir akseptert så lenge den er brysom og ellers ikke får særlige konsekvenser.

• Hamstringen av kontanter de siste dagene er også en påminnelse om at vi har utviklet et samfunn som er svært sårbart for trusler mot teknologien som bærer alle typer informasjon og transaksjoner. Men også menneskene synes mer sårbare. Ved det minste tegn på uregelmessighet hamstrer vi kollektivt, enten det gjelder matvarer, bensin eller kontanter. Hvordan reagerer vi den dagen det virkelig blir alvor?

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media