Streik rammer flytrafikken igjen

Flyselskapene regner med kanselleringer og forsinkelser i flytrafikken til og fra Tyskland.

RAMMES: Flyvninger med Air Berlin, SAS og Lufthansa fra Norge til Tyskland kan rammes av dagens streik. Foto: REUTERS/Fabian Bimmer/Scanpix
RAMMES: Flyvninger med Air Berlin, SAS og Lufthansa fra Norge til Tyskland kan rammes av dagens streik. Foto: REUTERS/Fabian Bimmer/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En av de store fagforeningene i Tyskland har tidligere varslet at de i dag vil ta ut sine medarbeidere i streik fram til klokka 14.30. Blant disse medarbeiderne er det sikkerhetspersonell og stuere på de store flyplassene i langet.

Dette har allerede ført til forsinkelser og kanselleringer for fly fra Norge til Tyskland.

- Det kan bli forsinkelser, spesielt til flyplassen i Frankfurt. Vi ber våre passasjerer møte til vanlig tid, sier informasjonssjef i SAS Knut Morten Johansen.

Frankfurt har Europas tredje travleste flyplass, etter Heathrow i London og Charles de Gaulle i Paris. 56,4 millioner reisende var innom flyplassen i 2011, og den har avganger til 275 destinasjoner i 111 land. SAS kansellerte flyvningen til Frankfurt klokka 07.25, men Johansen sier at de forventet at streiken, så de stengte bookingen av denne flyvningen for noen dager siden.

- Statusrapporten fra flyplassene i Tyskland, Frankfurt spesielt, er at den gjennomsnittlige forsinkelsen er på 45 minutter nå. Dette er en følge av at mye er kansellert, slik at det er bedre for de avgangene som går, sier Johansen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer