Streik rammer flytrafikken igjen

Flyselskapene regner med kanselleringer og forsinkelser i flytrafikken til og fra Tyskland.

RAMMES: Flyvninger med Air Berlin, SAS og Lufthansa fra Norge til Tyskland kan rammes av dagens streik. Foto: REUTERS/Fabian Bimmer/Scanpix
RAMMES: Flyvninger med Air Berlin, SAS og Lufthansa fra Norge til Tyskland kan rammes av dagens streik. Foto: REUTERS/Fabian Bimmer/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En av de store fagforeningene i Tyskland har tidligere varslet at de i dag vil ta ut sine medarbeidere i streik fram til klokka 14.30. Blant disse medarbeiderne er det sikkerhetspersonell og stuere på de store flyplassene i langet.

Dette har allerede ført til forsinkelser og kanselleringer for fly fra Norge til Tyskland.

- Det kan bli forsinkelser, spesielt til flyplassen i Frankfurt. Vi ber våre passasjerer møte til vanlig tid, sier informasjonssjef i SAS Knut Morten Johansen.

Frankfurt har Europas tredje travleste flyplass, etter Heathrow i London og Charles de Gaulle i Paris. 56,4 millioner reisende var innom flyplassen i 2011, og den har avganger til 275 destinasjoner i 111 land.
 
SAS kansellerte flyvningen til Frankfurt klokka 07.25, men Johansen sier at de forventet at streiken, så de stengte bookingen av denne flyvningen for noen dager siden.

- Statusrapporten fra flyplassene i Tyskland, Frankfurt spesielt, er at den gjennomsnittlige forsinkelsen er på 45 minutter nå. Dette er en følge av at mye er kansellert, slik at det er bedre for de avgangene som går, sier Johansen.

SAS skriver på sine nettsider at flytrafikken kan påvirke deres flyvninger fra Skandinavia til Tyskland, med kanselleringer og forsinkelser.

Både Lufthansa og Air Berlin varsler også mulige kanselleringer og forsinkelser på grunn av streiken.