Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Streik rammer vedlikehold av F16 og Sea King

Fra onsdag morgen.

STREIK. Vedlikehold av F16-fly rammes når flymekanikere i AIM Norway går ut i streik fra onsdag morgen Dette bildet er fra Ørland hovedflystasjon. 
Foto: Ned Alley / Scanpix
STREIK. Vedlikehold av F16-fly rammes når flymekanikere i AIM Norway går ut i streik fra onsdag morgen Dette bildet er fra Ørland hovedflystasjon. Foto: Ned Alley / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vedlikehold av F16-fly og Sea King-helikoptre rammes når flymekanikere i AIM Norway går ut i streik fra onsdag morgen.

Etter at partene tok en lang pause i meklingen om to omfattende overenskomster i fjor høst, startet meklingen opp igjen hos Riksmekleren mandag denne uka.

Meklingsfristen gikk ut ved midnatt tirsdag kveld, og like før klokka 2 var det klart at partene sto så langt unna hverandre at de ikke maktet å komme til enighet, får NTB opplyst hos Parat og LO Stat.

Resultatet er at 260 ansatte i Fellesforbundet, 50 i Forbundet for Ledelse og Teknikk (FLT) og like mange i Parat går ut i streik fra onsdag morgen. Blant de streikende er det en rekke arbeidsgrupper, blant annet flyteknikere, ingeniører, kontoransatte, flylakkerere, lagerfolk og verkstedmedarbeidere.

Streiken rammer blant annet vedlikehold og modifikasjoner av Forsvarets F16-fly og Orion-fly og redningshelikoptrene Sea King.

(NTB)