Streik truer charter-reisende

Har du bestilt charter-ferie til slutten av juni? Ikke gled deg for tidlig til dorske dager på en solrik strand: Flyselskapet Britannia truer med streik.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gleder du deg til å pakke kjæresten, ungene og koffertene ut av flyet, komme i orden på hotellet og finne korteste veien til stranda når ferien begynner i midten av juni? Drøm om igjen. Du risikerer nemlig å tilbringe dagen på Gardermoen og overnatte på flyplasshotellet i stedet.

Nå varsler nemlig de ansatte i flyselskapet Britannia Airways at det kan bli streik fra fredag 15. juni, noen dager før skolene tar ferie. De ansatte sier at de får 17 prosent lavere lønn enn ansatte i andre flyselskaper. I tillegg har de lengre arbeidsdager enn kollegene i SAS og Premiair.

- Streikeviljen er sterk, sier lederen for Britannias kabinforening, Anders Myhrvold.

- Vi føler at vi jobber mer og får mindre goder enn andre, vi har mye dårligere vilkår. De ansatte er ganske misfornøyd, sier han.

Britannia Airways flyr charterreiser for Star Tour og Ving. Daglig blir 2000 feriehungrige nordmenn brakt sydover eller hentet hjem fra varmere strøk. Men nå spøker det for ferieturen.

- De flyr flesteparten av våre passasjerer, sier informasjonssjef Lena Petterson i Star Tour. Men hun tar foreløpig de dårlige nyhetene med knusende ro:

- Det er tre uker til 15.juni. Inntil videre ser vi på dette som en trussel og ikke som en realitet. Det er ikke første gang at det trues med streik, og ofte blir det ikke noe av, sier hun.

Hun ber passasjerene om å avvente situasjonen.

- Vi vil legge ut informasjon på sine nettsider og gjøre vårt beste for at så få som mulig blir skadelidende, lover hun.

DRØMMER OM FERIE:Vi drømmer om sydenferie. Men hvis Britannia går til streik, kommer ikke alle passasjerene frem til feriestedet sitt.