Streik viktigere enn bryllup

Mange av gjestene til Märtha og Ari skal bo på hotell under bryllupet. Men hotellet er i streik, og LO-leder Gerd-Liv Valla synes streiken er viktigst.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hotellstreiken er mye viktigere enn prinsessebryllupet i Trondheim, fastslår LO-leder Gerd-Liv Valla. De streikende er ikke innstilt på å gi dispensasjoner for kongelig fintfolk.

- For Hotell- og Restaurantarbeiderforbundet er det viktigere å få gjennomslag for sine rettferdige krav. Det er arbeidsgiverne som må rekke ut en hånd for å få slutt på streiken før bryllupet, sier Valla til VG.

Britannia Hotell i Trondheim, hvor Slottet har bestilt 60 rom til bryllupet, er blant hotellene som kan være i streik under bryllupet. 1. nestleder Eli Ljunggren i HRAF varsler aksjoner hvis det blir tilløp til streikebryteri i Trondheim.

- Det er ikke aktuelt å avblåse streiken fordi det er bryllup. Det er arbeidsgiverne som får tenke på bryllupet og komme tilbake til forhandlingsbordet, sier Ljunggren.

Onsdag trappes streiken opp, og da vil rundt 3.500 arbeidstakere i 100 bedrifter være i streik.

(NTB)

KJÆRLIGHET: Det kommende ekteparet Behn risikerer å måtte lete etter ny overnatting til 60 gjester.
INGEN NÅDE: Gerd-Liv Valla og LO synes det er viktigere at streiken fungerer enn at kongelige gjester får hotelltak over hodet.