STREIKEBRYTING:Fagforbundets streikeleder i Ski kommune, Gunn Korsbøen, informerer om opptrappingen av streiken under en pressekonferanse i Oslo onsdag. Foto: Morten Holm / SCANPIX
STREIKEBRYTING:Fagforbundets streikeleder i Ski kommune, Gunn Korsbøen, informerer om opptrappingen av streiken under en pressekonferanse i Oslo onsdag. Foto: Morten Holm / SCANPIXVis mer

Streikebryteri i Ski

- Uvitenhet og tankeløshet, sier streikeleder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): På en pressekonferanse i Fagforbundets lokaler i Oslo denne formiddagen opplyser streikeleder og Fagforeningsleder i Ski, Gunn Korsbøen, at det har foregått streikebryteri i Ski.

Endret arbeidsoppgavene
- Vi hadde et stormøte i går med de som skulle ut i streik i dag, og da fikk jeg noen tilbakemeldinger på at ting ikke har gått helt greit for seg, og jeg har også fått mange meldinger i dag om det samme, så det må vi rydde opp i. Det som har skjedd er at på noen skoler og barnehager har det blitt satt inn vikarer for de som er ute i streik, og man har endret arbeidsoppgavene for de som er igjen på jobb, sier hun til Dagbladet.

Hun opplyser om at dette problemet har blitt tatt opp i et møte tidligere i dag. 

- Dette er uvitenhet og tankeløshet fra de involverte, kommenterer Korsbøen.

Belastning
- Det har ikke vært voldsomt mange tilfeller, men det er klart det blir høy temeratur, sier fagforbundets leder, Jan Davidsen. 

Han uttalte under dagens pressekonferanse at han foreløpig ikke ser noen løsning på konflikten.

- Situasjonen er fastlåst i tiden framover.

- Det er en belastning for alle som er berørte, men man kan bli litt foruroliget når det er såpass stor entusiasme for å streike.

- Vil streike
Korsbøen melder for øvrig om en stor streikevilje blant de streikende.

- Folk ringer og sier at de også vil streike, forteller hun.