Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Streikekamp på internett

STAVANGER (Dagbladet): Streiken ved Dowell Schlumberger i Stavanger er ikke bare bitter. Den er sannsynligvis også den eneste som pågår på Internett!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter tre ukers streik blant oljearbeiderne er konflikten stadig fastlåst. Men på en privat hjemmeside på internett fortsetter partene å krangle så busta fyker.

- Dette må være den første konflikten som foregår på nettet. Jeg har i hvert fall ikke hørt om noe lignende, sier Terje Nustad.

Utestengt

Han er leder for Oljearbeidernes Fellessammenslutning (OFS), som har 160 medlemmer i konflikt med Schlumberger og arbeidsgiverorganisasjonen OLF.

De streikende er blitt stengt ute fra Schlumbergers dataanlegg. Men de lar likevel arbeidsgiveren få lov til å argumentere for sitt syn på klubbens hjemmeside.

- Vi regnet med at ledelsen skulle bruke denne muligheten til å så splid, og det har de forsøkt. Men vi har latt det passere, for vi vet at vi har en god sak, sier Nustad.

Han har fått kritikk fra enkelte medlemmer for sin mangel på sensur, men debatten på nettet går åpent videre.

Det har Per Otto Selnes, viseadministrerende direktør i Oljeindustriens landsforening (OLF), benyttet seg av. Han er en av de hyppigste debattantene på klubbsiden, som rundet 10,ø000 besøkende tidligere denne uka. Selnes er takknemlig for at han får komme til orde i streikens hete.

- Dette er en ny og interessant sak. Mitt mål med å delta på klubbens hjemmeside, er å bidra til balansert informasjon. Jeg tror dessuten det kan bidra til at streiken blir forkortet, sier Per Otto Selnes.