Streikeløsning fjern

Arbeidsgiverne vil ha slutt på streiken blant journalistene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Hovedstyret og forhandlingsutvalget i Mediebedriftenes Landsforenning møttes i dag for å diskutere situasjonen etter den snart ukelange avisstreiken.

Men arbeidsgiverne var enige om å ikke gi etter for de ansattes krav om å innlemme penjonsspørsmål i en sentral tariffavtale.

Dermed er konflikten like fastlåst som da partene brøt forhandlingene og streiken startet.

Lockout

MBL diskuterte i dag også om de skulle gå til lockout av ansatte i de bedriftene som ikke er rammet av streiken.

- Vi diskuterte dette, men var enige om å utsette dette spørsmålet til vårt neste møte 25. mai, sier MBL-leder Olav Terje Bergo til Dagbladet.no.

I dag er de såkalte meningsbærende MBL-avisene som Vårt Land, Nationen og Dagsavisen ikke i streik. Det samme gjelder mindre aviser som har færre enn 10 ansatte. Også Kanal 24 er skånet fra streiken på grunn av radiostasjonens elendige økonomi.

Samtaler

I et forsøk på å få slutt på journaliststreiken har arbeidsgiversiden bedt alle sine medlemsbedrifter avgi et løfte om ikke å endre pensjonsordningene fram til 31. mars 2006. Men NJ vil foreløpig ikke høre noe om dette. De vil ha spørsmålet om pensjoner som en del av tariffavtalen.

Partene har hatt kontakt i helgen, uten at det førte fram til en løsning i dag. Dermed ser streiken fastlåst ut, og den kan fortsette videre en god tid.