Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Streiken avblåst fordi bedriften gikk konkurs

Nå står 70 ansatte uten jobb.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Streiken ble sammen med generell nedgang i bransjen fatal for kleskjeden Design Forum.

14 av de 70 butikkansatte har vært ute i streik siden 24. januar, og det har ikke vært kontakt mellom partene i konflikten. Daglig leder Haakon Strømsmo møtte ikke en gang opp til den tvungne meklingen med Handel og kontor (HK) etter fire ukers streik.

- Raserer sin egen arbeidsplass Overfor Aftenposten retten han krass kritikk mot de streikende og deres forbund.

- Det eneste de streikende har bidratt med, er en simpel e-post med krav om at tariffavtalen skulle signeres. Det kom ingen klager i forkant, og vi har måpende blitt tilskuere til at 20 prosent av de ansatte på en primitiv, mobbende, sjikanerende og trakasserende måte raserer sin egen og kollegaers arbeidsplass, sier han.

HK-leder Trine Lise Sundnes synes det er trist at bedriften skulle ende med å gå konkurs, men vil ikke påta seg skylda.

- Man velter ikke en hel bedrift ved å streike i noen uker, sier hun til Fri Fagbevegelse.

- Daglig leder er gammeldags Hun sier at bedriften har hatt dårlig økonomi over lengre tid, og ledelsen må ta ansvar for konkursen. Hun presiserer også at streiken ikke var begrunnet i ønske om høyere lønn.

- En tariffavtale ville hatt minimal økonomisk betydning for selskapet. De ansatte har ønsket seg større innflytelse på arbeidsplassen sin. Det har vært viktigst, men ledelsen er åpenbart ikke interessert i å la de ansatte komme til orde, sier hun og fortsetter:

- Daglig leder Haakon Strømsmo ser ut til å være allergisk mot medbestemmelse. Han har en gammeldags måte å tenke på, som ikke hører hjemme i dagens arbeidsliv, sier hun videre.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!