Streiken avblåst fordi bedriften gikk konkurs

Nå står 70 ansatte uten jobb.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Streiken ble sammen med generell nedgang i bransjen fatal for kleskjeden Design Forum.

14 av de 70 butikkansatte har vært ute i streik siden 24. januar, og det har ikke vært kontakt mellom partene i konflikten. Daglig leder Haakon Strømsmo møtte ikke en gang opp til den tvungne meklingen med Handel og kontor (HK) etter fire ukers streik.

- Raserer sin egen arbeidsplass Overfor Aftenposten retten han krass kritikk mot de streikende og deres forbund.

- Det eneste de streikende har bidratt med, er en simpel e-post med krav om at tariffavtalen skulle signeres. Det kom ingen klager i forkant, og vi har måpende blitt tilskuere til at 20 prosent av de ansatte på en primitiv, mobbende, sjikanerende og trakasserende måte raserer sin egen og kollegaers arbeidsplass, sier han.

HK-leder Trine Lise Sundnes synes det er trist at bedriften skulle ende med å gå konkurs, men vil ikke påta seg skylda.

- Man velter ikke en hel bedrift ved å streike i noen uker, sier hun til Fri Fagbevegelse.

- Daglig leder er gammeldags Hun sier at bedriften har hatt dårlig økonomi over lengre tid, og ledelsen må ta ansvar for konkursen. Hun presiserer også at streiken ikke var begrunnet i ønske om høyere lønn.

- En tariffavtale ville hatt minimal økonomisk betydning for selskapet. De ansatte har ønsket seg større innflytelse på arbeidsplassen sin. Det har vært viktigst, men ledelsen er åpenbart ikke interessert i å la de ansatte komme til orde, sier hun og fortsetter:

- Daglig leder Haakon Strømsmo ser ut til å være allergisk mot medbestemmelse. Han har en gammeldags måte å tenke på, som ikke hører hjemme i dagens arbeidsliv, sier hun videre.