Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Streiken dobles - pasienthotell på halv kapasitet

Lørdag tas ytterligere 2 447 hotell- og restaurantarbeidere ut i streik.

 TRAPPER OPP:  LO-leder Gerd Kristiansen  holder appell utenfor Clarion Hotel Royal Christiania tidligere i uka i forbindelse med den pågående streiken innen hotell og restaurant. Til høyre (i blått) Fellesforbundets leder Jørn Eggum. Foto: Terje Bendiksby, NTB Scanpix.
TRAPPER OPP: LO-leder Gerd Kristiansen holder appell utenfor Clarion Hotel Royal Christiania tidligere i uka i forbindelse med den pågående streiken innen hotell og restaurant. Til høyre (i blått) Fellesforbundets leder Jørn Eggum. Foto: Terje Bendiksby, NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kapasiteten vil være kraftig redusert ved Haukeland pasienthotell neste uke etter at streiken i hotell- og restaurantbransjen trappes opp i helgen.

Nesten 6 000 hotell- og restaurantansatte vil være i streik fra lørdag når konflikten trappes opp med ytterligere 2 447 Fagforbundet-medlemmer i 209 bedrifter.

Ved Haukeland har de nå 32 korridorpasienter, mens 50 pasienter innkvarteres på hoteller rundt om i byen, opplyser divisjonsdirektør Askjell Utaaker til Bergens Tidende.

Annethvert rom
Hotelledelsen ved Haukeland kan imidlertid berolige usikre pasienter og pårørende med at de satser på å holde åpent, men med redusert kapasitet neste uke.

Det betyr en kapasitet på 80-100 av 178 rom. Enklere rengjøring, service og matservering er konsekvensen for gjestene.

- Vi setter pris på at pasientene våre aksepterer dette, samtidig som vi holder åpen den medisinske beredskapen og nærheten til avdelingene som behandler pasientene, sier divisjonsdirektør Askjell Utaaker som tidligere har advart om at liv og helse vil være i fare dersom pasienthotellet må stenge.

Ullevål: - Lite dramatisk
Ved Ullevål får NTB opplyst at alle de 131 rommene har vært i drift denne uka, men med litt redusert mattilbud.

Streiken betegnes likevel som lite dramatisk så langt. Fem ansatte i hotelldelen og like mange innen servering er tatt ut i streiken.

Først fredag ettermiddag blir det klart om konflikten får større innvirkning på driften og tilbudet til pasientene ved Ullevål neste uke.
 
(NTB).

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart