- Streiken er kollektiv dumhet

- Solidaritetslinja har vært kollektiv fornuft. Streiken derimot, er kollektiv dumhet, selv om jeg forstår godt årsaken til streiken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er lederen for den hardest rammede bransjeforeningen i NHO-systemet, Karl Nysterud i Teknologibedriftenes Landsforening, TBL, som sier dette til Dagbladet. Mer enn halvparten av de drøyt 80 000 som er tatt ut i streik er ansatte i TBL-bedrifter.

Nysterud er sterkt bekymret over at streiken vil få dramatiske konsekvenser for Norge som leverandør til den internasjonale bilindustrien.

Samtidig vrir NHO-ledelsen seg i oppgitthet og vånde over avsløringen på streiken første dag av Kværner-sjef Kjell Almskogs eventyrlige fallskjerm-avtale. I LO-leiren steg raseriet og kampviljen tilsvarende kraftig.

- Denne streiken er en protest-streik og et uttrykk for en generell misnøye. Derfor er den så vanskelig å ta tak i. Men det er likevel de konkrete sakene omn lønn og ferie vi må ta fatt i, sier Nysterud.

Men Nysterud vil ikke gi noe råd til NHO-ledelsen verken om nye forhandlinger eller nye tilbud.

- NHO-ledelsen må selv vite hva de skal gjøre og når, men vi har møter og samtaler med dem hver dag, sier Nysterud. - Jeg konstaterer at mediene er opptatt av om butikkene har nok øl, mineralvann og brød. Nesten ingen skriver om industrien. men det er der de alvorlige konsekvensene kommer, sier Nysterud.

BEKYMRET: - Streiken er en kollektiv dumhet, sier lederen for den hardest rammede bransjeforeningen i NHO-systemet, Karl Nysterud i Teknologibedriftenes Landsforening.