Streiken fortsetter for førskolelærerne

Konflikten mellom førskolelærerne og Kommunenes Sentralforbund (KS) fortsetter. Partene møttes i dag, men meklingsmann Dag Nafstad fant ikke grunnlag for å legge fram et forslag til løsning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norsk Lærerlag er skuffet over at det ikke ble noen løsning på førskolelærerstreiken som har pågått i fire uker.

KS og førskolelærerne som er organisert i Norsk Lærerlag møttes hos meklingsmannen klokka 14. Men etter to og en halv time, klokka 16.30, måtte meklingsmann Dag Nafstad konstatere at det ikke var utsikt til løsning.

Nestleder Gjertrud Eggen i Norsk Lærerlag sier at førskolelærerne ikke kan akseptere et forslag fra KS som bare består av ordformuleringer og ingen reelle penger.

- De som arbeider som pedagogiske ledere i barnehagene i dag, må få lønn som pedagogiske ledere. I dag får bare halvparten av dem som skulle hatt det en slik lønn. For at vi skal få gjort noe med dette, trenger vi friske penger fra KS. Det er meget skuffende at KS ikke er villig til å gi oss dette, sier Eggen.

Hun regner med at streiken vil fortsette til etter fellesferien. I alt 730 førskolelærere i Ålesund, Haugesund, Lillehammer, Hamar, Skien, Sarpsborg og tre bydeler i Oslo er i streik.

(NTB)