Streiken gullgruve for kommunene

SKIEN/STAVANGER (Dagbladet): Streiken blant kommunalt ansatte rammer overhodet ikke slik den er ment: Mens foreldre fortviler over stengte barnehager, er flere kommuner lettet over millioner i sparte lønnsutgifter.Flere kommuner uttrykker nå lettelse over sparte lønnsutgifter, samtidig som de mange av de streikende må hoppe i trampoline for i det hele tatt å bli lagt merke til.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jo lenger streiken varer, desto bedre vil økonomisjefenes regnskap se ut når året er over.

Samtidig fortviler foreldre i byene Skien, Sarpsborg, Haugesund, Lillehammer, Hamar og Ålesund over stengte barnehagedører.

Må være hjemme

Foreldrene må holde seg hjemme fra arbeid fordi barnehagene er stengt. Mange vil måtte ta ut permisjon uten lønn dersom streiken blir langvarig. Imens kan rådmannen i Skien se på at streiken medfører daglige bruttobesparelser på nærmere 300 000 kroner. Stavanger kommune sparer over 200 000 kroner dagen.

Førskolelærernes streikeleder, Gjertrud Eggen, medgir overfor Dagbladet at det er et stort problem at streiken først og fremst rammer foreldrene og ikke motparten, kommunene. Eggen sier at hun blir forbannet når hun hører at kommunene nå rent økonomisk gleder seg over streiken.

Marsjerer

- Dette sier det meste om holdningene vi møter. De problemene som den uskyldige tredje part, foreldrene, nå møter i hverdagen på grunn av streiken - er kommunenes ansvar.

Fellesorganisasjonen for barnevernpedagoger, sosionomer og vernepleiere (FO) er også i streik, uten at kommunene har uttrykt noen bekymring. Streiken rammer jo «bare» grupper som sosialklienter og barnevernsbarn.

Trampoliner

Etter å streiket i skyggenes dal i ei uke, har de 325 FO-medlemmene i Stavanger begynt å hoppe i trampoliner og marsjere gjennom gatene for å bli sett.

- Det er veldig lett å bli usynlige hvis vi ikke gjør noe med det, innrømmer streikeleder Tonje Hoff. Hun mener likevel at også arbeidsgiveren rammes av streiken.