Streiken i Air France er slutt

Paris (NTB-AFP): Den største flygerorganisasjonen (SNPL) i Air France ber flygerne gå tilbake til arbeidet. Etter ti dagers streik ble en avtale undertegnet onsdag, bare timer før fotball VM-åpner. Det vil ta to dager før flyene går som normalt igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Straks avtalen var undertegnet ba SNPL alle sine medlemmer om å gå tilbake til jobb så fort som mulig, slik at Air France kan komme i normal drift igjen. Men det vil trolig ta flere dager flytrafikken går som vanlig.

Flertallet av de streikende sto bak hovedfagforeningen SNPLs kamp mot reduksjoner i flygerlønningene. SNPL organiserer halvparten av de 3200 flygerne.

Noen av de Air France-ansatte begynte på jobb igjen allerede i dag etter at selskapet kom til enighet med flyingeniørenes fagforening ved midnatt.

Tre firedeler av Air France-flyene står på bakken på grunn av streiken, og selskapet har tapt omlag 1,6 millioner dollar hver dag.

Lokførerne i Frankrike streiker fortsatt.

(NTB)

SLUTT: Pilotene i Air France har gått tilbake til arbeidet. Dermed ser det ut som om fotball-VM går av stabelen uten altfor mange problemer.