Streiken i finansnæringen er over - partene enige etter nye runder

Finans Norge og LO ble tirsdag kveld enige om lønnsoppgjøret etter å ha gått nye runder hos Riksmekleren. Dermed er bankstreiken over.

TILBAKE TIL JOBB: De streikende LO-medlemmene går tilbake til jobbene sine, etter at det tirsdag kveld ble enighet om lønnsoppgjøret. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
TILBAKE TIL JOBB: De streikende LO-medlemmene går tilbake til jobbene sine, etter at det tirsdag kveld ble enighet om lønnsoppgjøret. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Rundt 1.200 LO-organiserte ansatte i finansnæringen har vært ute streik etter at forhandlingene og den påfølgende meklingen brøt sammen. LO hevder nå at organisasjonen har oppnådd et resultat som er vesentlig bedre enn tilbudet som lå på bordet da konflikten var et faktum i en pressemelding med tittelen «LO-seier i finansstreiken».

- Derfor avbryter vi nå streiken. Finans Norge kan ikke lenger nekte oss å tegne nye tariffavtaler, sier nestleder Peggy Hessen Følsvik i LO.

Rett til tariffavtale

Streiken blant LOs medlemmer har pågått siden torsdag morgen, og har rammet Sparebank 1 og deres forsikringstjenester hardest. Ti av deres 14 banker var vært berørt i ulik grad. Om lag 300 av bankens medarbeidere er tatt ut i streik.

- Våre medlemmer har streiket for viktige prinsipper. Jeg er stolt over den innsatsen de har lagt ned. De har stått rakrygget i denne konflikten. Samtidig viser dette resultatet at det nyttet å streike, sier Følsvik.

Enigheten omfatter både økt lønn og et tidligpensjonstillegg, samt retten til å kreve en tariffavtale når LO organiserer minst 10 prosent av arbeidstakerne i enten hele bedriften, eller i en av bedriftens underenheter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer