I STREIK: Lufthansa-streiken får ringvirkninger i Norge. Her Gardermoen. Foto: EIVIND PEDERSEN / DAGBLADET
I STREIK: Lufthansa-streiken får ringvirkninger i Norge. Her Gardermoen. Foto: EIVIND PEDERSEN / DAGBLADETVis mer

Streiken i Lufthansa utvides - norske avganger innstilt

De fleste passasjerene får tilbud om alternative avganger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

20 avganger mellom Tyskland og Norge blir innstilt når Lufthansas kort- og mellomdistanseflygere går ut i streik onsdag. Torsdag rammes langdistanse- og fraktvirksomheten.

På Stavanger lufthavn Sola er seks avganger til og fra Frankfurt kansellert. Kanselleringene på Gardermoen gjelder 14 flygninger til og fra Frankfurt og München. Også avgangen Oslo-München tidlig torsdag morgen er innstilt som følge av streiken.

De fleste passasjerene vil få tilbud om alternative avganger.

Det er flygerne i det tyske fagforbundet Vereinigung Cockpit som skal ut i streik. De protesterer mot planer om å fjerne gunstige pensjonsavtaler. Onsdagens aksjon rammer i første rekke kort- og mellomdistanseruter både innenlands og til og fra Tyskland. Den starter ved midnatt natt til onsdag og varer i ett døgn. Lufthansas to lavprisselskaper Germanwings og Eurowings blir ikke rammet av streiken.

Tirsdag kveld kom meldingen om at konflikten trappes opp ved at også pilotene på langdistanseflyene og i fraktvirksomheten legger ned arbeidet torsdag.

Lufthansa ønsker å fjerne pensjonsavtalen som flygerne i Lufthansa har i dag. Ordningen lar flygerne pensjonere seg når de er 55 år, men samtidig motta opp mot 60 prosent av lønnen sin fram til de når den vanlige pensjonsalderen i Tyskland, som er på 65 år.

(NTB)