Streiken i Oslo er avblåst

Elevene tilbake på skolebenken i morgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Etter knapt halvannen times megling mellom partene i ettermiddag er streiken i Oslo nå over. Det arrangeres nå en pressekonferanse der meglingsresultatet legges frem, melder Riksmelglingsmannen.

- Streiken i Oslo har befestet kravet om at utdanning må lønne seg, og Unios medlemmer har fått en forsikring om god lønnsutvikling i år og de nærmeste årene, sier Ellinor Gilberg, som har vært Unios streikeleder i Oslo, i en pressemelding.

Men noe konkrete lønnstillegg later ikke til å ha kommet ut av torsdagens mekling.

- Oslo kommune forplikter seg til større likeverdighet i lokale lønnsforhandlinger, og anerkjenner betydningen av likelønn og kompetanse, skriver Unio.

Oslo kommune og Unio Oslo var i dialog store deler av natt til torsdag, og det var ventet at partene skulle komme til enighet i dag. I alt 1500 Unio-organiserte i Oslo var med i streiken, men fra i morgen av er altså alle lærere, førskolelærere, sykepleiere og fysioterapeuter i hovedstaden tilbake på jobb. Streiken  varte i 12 dager.

Medlemmene i Unio og i Skolens Landsforbund har nå fått en felles ta tariffavtale og det er inngått en særskilt protokoll mellom Oslo kommune og Unio som med visse tilpassinger tilsvarer protokollen mellom KS og Unio i kommuneoppgjøret, heter det i en pressemelding fra Riksmeklingsmannen

- Det har hele tiden vært et viktig krav for oss at lønnsforskjellene for våre medlemsgrupper i Oslo i forhold til nærliggende kommuner og fylkeskommuner skal utjevnes. Nå blir dette et tema i kommende forhandlinger, til høsten og i 2009, sier Ellinor Gilberg.

Les mer om streikeresultatet her.

Dagbladet.no kommer med mer.

Streiken i Oslo er avblåst
Streiken i Oslo er avblåst