Streiken i staten er over

Men Unio kommer neppe bedre ut av det enn de andre forbundene.

- IKKE NEDERLAG: Streikegeneral Arne Johannessen i Unio kunne ikke skilte med ekstra kroner og øre da han kom til løsning med staten i ettermiddag, men sa seg likevel fornøyd med en frivillig nemdbehandling. I bakgrunnen administrasjonsminister Rigmor Aasrud (t.h.) og riksmekler Kari Gjesteby (t.v.). Foto: Harald S. Klungtveit
- IKKE NEDERLAG: Streikegeneral Arne Johannessen i Unio kunne ikke skilte med ekstra kroner og øre da han kom til løsning med staten i ettermiddag, men sa seg likevel fornøyd med en frivillig nemdbehandling. I bakgrunnen administrasjonsminister Rigmor Aasrud (t.h.) og riksmekler Kari Gjesteby (t.v.). Foto: Harald S. KlungtveitVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Streiken i staten er over etter at partene er blitt enige om å inngå frivillig nemndsbehandling.

Det betyr at de siste streikende, Unio-organiserte høyskoleansatte, meterologer og politifolk nå skal tilbake på jobb så raskt det er praktisk mulig.

Ikke et nederlag - På ett eller annet tidspunkt MÅ en streik avsluttes, sier Unio-forhandlingsleder Arne Johannessen.

Han er fornøyd med at partene er blitt enige om frivillig nemndsbehandling.

- Dette er ikke et nederlag, det ville kun vært et nederlag dersom vi hadde endt i tvungen lønnsnemnd, sier han.

- Vi har tatt ansvar for å sette universitets- og høgskoleutdannede på dagsorden. Nå tar vi ansvar ved å avslutte streiken. Denne streiken har skapt problemer for folk i hverdagen deres, vi oppretter en normalsituasjon, fortsetter han.

Johannessen vil ikke gå med på at de siste streikedagene har vært symbolske, men medgir at det neppe kommer ekstra kroner og øre ut av standhaftigheten.

- Jeg er en ærlig mann - jeg er politi - og har sagt fra dag én at det er uvanlig at én får mer enn de tre andre, sier forhandlingslederen.

- Håper Fornyings,- administrasjons- og kirkeminister Rigmor Aasrud er glad streiken er over.

- Nå håper jeg at de som skal jobbe med dette i nemnda gjør gode vedtak, sier hun.

Nemnda vil bestå av tre personer med dommerkompetanse. Sorenskriver Stein Husby skal lede nemnda, og den skal i tillegg bestå av to representanter for partene. Det er ikke klarlagt når det kan komme et vedtak.

Mye rart Arne Johannessen mener han aldri har vært i slike forhandlinger før.

- Det har vært så mye rart rundt denne streiken at jeg aldri har opplevd maken. Det har vært spesielle forhandlinger fra A til Å, sier Johannessen, som ikke vil gå inn på detaljer om forhandlingsklimaet.

På spørsmål om hva partene er blitt enige om sier Johannessen at de ikke er blitt enige om noe annet enn at tvisten skal løses i nemnd.

- Dette er ikke et spørsmål om å gi seg, vi tok et ansvar da vi gikk ut i streik, og nå tar vi et ansvar for å avslutte den, sier han.

- Vi har hele tiden kjempet for at utdanning må lønne seg bedre i staten, og vi har stått på for å få en forhandlingsløsning, sier Johannessen.