Streiken mot løsning?

Kommunene preges av storstreiken, men nå kan det være løsning i sikte.

SLUTT?54 ansatte ved Midtbygda sykehjem i Bergen er tatt ut i streik. Snart kan det være over.  FOTO: PAUL S. AMUNDSEN
SLUTT?54 ansatte ved Midtbygda sykehjem i Bergen er tatt ut i streik. Snart kan det være over. FOTO: PAUL S. AMUNDSENVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no) Storstreiken i kommunesektoren kan være på vei mot løsning. KS håper at et nytt tilbud skal få partene i ny mekling. Ingen vil kommentere Dagbladets opplysninger, men det er ventet at et utspill vil komme i løpet av ettermiddagen eller kvelden.

Fagforbundet og Unio har streiket i snart to uker, og det rapporteres om svært svekket tilbud fra flere kommuner. Unio-leder Anders Folkestad gikk før helgen ut og sa at Unio var villig til å snakke løsningsmodeller. KS har imidlertid ikke svart på invitasjonen til nå, men etter det Dagbladet erfarer kan det komme et nytt utspill fra arbeidsgiverne.

Mange søknader

Norske kommuner har sendt inn hele 9000 dispensasjonssøknader, og 5000 av disse er innvilget. Det høye antall dispensasjonssøknader betyr at streiken nå også rammet kritiske virksomheter i kommunene.

- Utviklingshemmede som trenger hjelp fra assistenter blir isolert. Denne streiken har vart lenge, og nå begynner forholdene for mange hjelpetrengende å bli kritisk, sier en kilde til Dagbladet.

Bergen sliter med renovasjon. Her hoper søppel seg opp, og det blir vond lukt og uhygieniske forhold. Også på enkelte innsamlingsplasse i Bærum er det nå svært tydelig at kommunale grupper er i streik.

Høyt krav

Fagforbundet har gått ut med et høyt lønnskrav, men det presiseres at kravet på 11.200 kroner flatt var kravet når man startet drøftingene. Dette kan være et signal om at KS også kan komme med et nytt tilbud til de streikende gruppene i Fagforbundet.

Mye tyder i alle fall på at det akkurat nå er forberedelser til bevegelse, noe som igjen kan bety at streiken nærmer seg slutten.